Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΟΧΙ στο κλείσιμο των γηπέδων ποδοσφαίρου!- ΟΧΙ στην τιμωρία των γνήσιων φιλάθλων!

ΟΧΙ στο κλείσιμο των γηπέδων ποδοσφαίρου!- ΟΧΙ στην τιμωρία των γνήσιων φιλάθλων!

• ΝΑΙ στην τιμωρία των κακών φιλάθλων και των ηθικών αυτουργών της βίας • Κυβέρνηση, βουλή, αστυνομία, ΚΟΑ, ΚΟΠ, Σωματεία και Σύνδεσμοι φιλάθλων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την έξαρση της βίας και του χουλιγκανισμού στα γήπεδα

-

Με τον Κόκο ΚΑΘΗΤΖΙΩΤΗ

Ο χουλιγκανισμός, η βία και η παραβατικότητα είναι προϊόν της σημερινής κοινωνίας το οποίο εκκολάφθηκε από την οικογένεια, τα σχολεία, κόμματα και οργανώσεις, τα σωματεία, τους συλλόγους και βέβαια με την ανοχή της πολιτείας και της δικαιοσύνης. Τα τελευταία χρόνια γιατί πάντα υπήρχε ο φανατισμός στα γήπεδα, ο χουλιγκανισμός και η βία είναι καθημερινό φαινόμενο, ιδιαίτερα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά και στα σχολεία.

Η έξαρση της βίας και του χουλιγκανισμού ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο είναι αποτέλεσμα της απουσίας ουσιαστικών μέτρων καταστολής από την πολιτεία, τον ΚΟΑ, την ΚΟΠ, τα Σωματεία και της Αστυνομίας αλλά και την απουσία προγράμματος διαπαιδαγώγησης της νεολαίας και μαθητών από το Υπουργείο Παιδείας, τον ΚΟΑ, την ΚΟΠ, Σωματεία και Συλλόγους , κατά της βίας και του χουλιγκανισμού στον αθλητισμό και στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και γενικά στην κοινωνία. Η πολιτικοποίηση και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου είναι ο βασικότερος παράγοντας για την εξάπλωση του χουλιγκανισμού και της βίας στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Όλα σχεδόν τα κόμματα χρησιμοποίησαν το φανατισμό των φιλάθλων στο ποδόσφαιρο για την επίτευξη των πολιτικών και κομματικών τους επιδιώξεων και στόχων!

Μετά το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή η πολιτική αντιπαράθεση Μακαριακών και Γριβικών, της Δημοκρατικής Δεξιάς και της Αριστεράς με την ακροδεξιά, έχουμε και την αντίστοιχη εισδοχή αυτού του στοιχείου στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και την έξαρση του φανατισμού και κατά συνέπεια της βίας και του χουλιγκανισμού, που κατά κάποιο τρόπο ήταν ελεγχόμενη!

Με την δημιουργία των Συνδέσμων Φιλάθλων των μεγάλων ομάδων του ποδοσφαίρου μας και ιδιαίτερα των οργανωμένων φιλάθλων οι «θύρες» των μεγάλων Σωματείων ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΟΜΟΝΙΑΣ, ΑΕΛ και ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, αυξήθηκε κατακόρυφα και η βία και ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα αφού τα ίδια τα Σωματεία δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν τις φανατικές «θύρες» τους.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ…

Μετά τα τελευταία γεγονότα χουλιγκανισμού και βίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ξύπνησαν όλοι από τον λήθαργο και αποφάσισαν να πάρουν μέτρα, όχι πάταξης του φαινομένου, αλλά τιμωρίας όλων ανεξαίρετα των φιλάθλων και όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστές, προπονητές κ.λπ.

Η ΚΟΠ μετά από τις τελευταίες πιέσεις που δέχτηκε από την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, αφού με οδηγίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατόπιν διαβούλευσης του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσαν οδηγίες στην Αστυνομία να μην ξεκινήσει ο αγώνας ΑΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ για το κύπελο.

Εφάρμοσε το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης φιλάθλων στους αγώνες. Ενώ η προτροπή του Υπουργού Δικαιοσύνης ήταν το κλείσιμο των γηπέδων.

  • ΟΧΙ κύριοι στο κλείσιμο των γηπέδων και ΟΧΙ στην τιμωρία των γνήσιων φιλάθλων ποδοσφαίρου!

Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες που αναλογούν στο κάθε μέρος και να πάρουν μέτρα για την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού και της βίας στα γήπεδα. Πάρτε μέτρα για το καλό και την πρόοδο του ποδοσφαίρου.

Ο κύριος Χαρτσιώτης θέλει να γίνει δεύτερος Ιωνάς Νικολάου, για να διακόπτει ή να μην διεξάγει αγώνες ή ο κάθε αρχηγός ή αξιωματικός της Αστυνομίας να κάνει το ίδιο για τα συμφέροντα κάποιου σωματείου; Αυτή η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει και να επιλύει τα προβλήματα που παρουσιάζονται ετσιθελικά και με αντιδημοκρατικούς τρόπους και άμεσα χωρίς διαβουλεύσεις με τα κόμματα και αρμόδιες οργανώσεις ή ομοσπονδίες και τις επιτροπές της Βουλής.

Η ΚΟΠ και τα Σωματεία της να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να τα εφαρμόζουν για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Όλοι να βοηθήσουν, κυβέρνηση, αστυνομία, σύνδεσμοι φιλάθλων, οργανωμένοι οπαδοί, σωματεία. Εάν εφαρμόσουν ένα μακροχρόνιο σχέδιο και δεν έχει αποτέλεσμα, τότε να πάρουν σκληρότερα μέτρα τιμωρώντας το άθλημα και τους φιλάθλους του.

Εάν όλοι εφαρμόσουν και τηρήσουν κατά γράμμα τις αποφάσεις και τα μέτρα κατά της βίας και του χουλιγκανισμού στα γήπεδα, έξω από ίδια συμφέροντα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ποδόσφαιρο θα παίζεται με φιλάθλους και εντός και εκτός έδρας χωρίς τους χούλιγκαν και τη βία!

Η ΚΟΠ να εφαρμόσει τους κανονισμούς της και να προσθέσει και νέους κανονισμούς για την βία στα γήπεδα, να αυξήσει το πρόστιμο για την ρίψη αντικειμένων, κλείσιμο κερκίδων (για τις θύρες) εάν ανάψουν ή ρίξουν κροτίδες στις κερκίδες ή στο γήπεδο. Σίγουρα τα Σωματεία δεν φταίνε για να τους αφαιρεθούν βαθμοί.

Τα Σωματεία να ελέγξουν όσο το δυνατόν τους συνδέσμους φιλάθλων τους και τους οργανωμένους αυστηρότερα. Αν είναι δυνατό να ταυτοποιηθούν και να γνωρίζουν σε ποιο δίνονται τα εισιτήρια. Όσοι σύνδεσμοι είναι παράνομοι να κλείσουν.

Η Αστυνομία και η δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους αυστηρά και αμερόληπτα για όλα τα Σωματεία και τους φιλάθλους. Αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους και στα γήπεδα καμιά κροτίδα και καμιά φωτοβολίδα, λέιζερ στα γήπεδα. Σύλληψη και παραπομπή στην δικαιοσύνη όσων παρανομούν (εννοούμε τους χούλιγκαν) και όχι εφαρμογή του ρουσφετιού και της συγγενολογίας. Όχι τηλεφωνήματα του τύπου «αφήστε τον , είναι ο γιος του τάδε βουλευτή, υπουργού, παράγοντα Σωματείου κ.λπ.

Οι επιτηρητές των σταδίων είναι φανερό ότι δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά. Τα Σωματεία και η ΚΟΠ πρέπει να λύσουν αυτό το πρόβλημα για το συμφέρον του ποδοσφαίρου.

Και στο τέλος, επιτέλους η Αστυνομία και ο Υπουργός Δικαιοσύνης να βρουν ποιοι μπάζουν τα εκρηκτικά αντικείμενα και σε ποιους τα μπάζουν.

  • Πως μπορούν τόσες φωτοβολίδες και κροτίδες να μπαίνουν στα γήπεδα αφού θέλει άδεια από την Αστυνομία για να τις αγοράσεις;

Πόσοι είναι αυτοί που εμπορεύονται τα εκρηκτικά αυτά; Οι Αρχές γνωρίζουν πολύ καλά. Ας τους γίνει έλεγχος!

Ναι στην τιμωρία των κακών φιλάθλων (χούλιγκαν) αλλά και των ηθικών αυτουργών τους.

Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να εργασθούν συνειδητά για την καταπολέμηση της βίας και τους χουλιγκανισμού στα γήπεδα και την πρόοδο του αθλήματος και όλοι να το απολαμβάνουν και να το χαίρονται μέσα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθε». Και το «τίμιο παιγνίδι» από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη και όχι μόνο από αυτούς που αγωνίζονται.

ΗΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ…..

Διαβάστε Επίσης