Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΟ Αναστασιάδης έφυγε «μένοντας»… Μαριονέτες στα χέρια του Χριστοδουλίδης - Αννίτα Δημητρίου

Ο Αναστασιάδης έφυγε «μένοντας»… Μαριονέτες στα χέρια του Χριστοδουλίδης – Αννίτα Δημητρίου

Σε κάθε βήμα της νέας ηγεσίας είναι εμφανής η αίσθηση των παρεμβάσεων του Νίκου Αναστασιάδη από τα παρασκήνια μέσω των ανθρώπων του

-

Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Ποιος είπε ότι έσβησε το πολιτικό άστρο του Νίκου Αναστασιάδης; Η «πατριαρχική» εμφάνιση του στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ και η παρέμβαση του στις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων για τις επικείμενες εκλογές, απλώς επιβεβαίωσε αυτό που όσοι ασχολούνται με την πολιτική γνωρίζουν ό,τι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να κυβερνά «δια αντιπροσώπων» όχι μόνο στην κυβέρνηση του «πνευματικού τέκνου» του, τού Νίκου Χριστοδουλίδη, αλλά και στο κόμμα του Συναγερμού όπου έχει και το πλεονέκτημα της αμεσότητας. Με την ιδιότητα του πρώην Προέδρου συμμετέχει στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος όπου παρεμβαίνει και διαμορφώνει τις όποιες αποφάσεις.

Η παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη για την υποστήριξη από τον ΔΗΣΥ, για τον Επαρχιακό Οργανισμό  Αυτοδιοίκησης Πάφου, του Κωστάκη Κωνσταντίνου, ο οποίος στις προεδρικές εκλογές ήταν ο επικεφαλής του Επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, ήταν καταλυτική και έστειλε πολλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

  • Την ώρα που μέλη της ανώτατης ηγεσίας του ΔΗΣΥ χαρακτηρίζουν όχι μόνο εσωκομματικά αλλά και δημόσια ως αποστάτες όσους αντιστρατεύθηκαν την υποψηφιότητα  του κομματικού υποψηφίου και προέδρου τότε, του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε μια «εντυπωσιακή» επίδειξη δύναμης επιβάλλοντας τον «αποστάτη», και κατακουρελιάζοντας τη νέα «ηγεσία» του κόμματος.

Ενισχύει  με τις παρεμβάσεις του ο Νίκος Αναστασιάδης αυτούς που αποδίδουν στη σημερινή πρόεδρο του ΔΗΣΥ τον χαρακτηρισμό «μαριονέτα» στα χέρια του «μεγάλου αδελφού». Όπως μας έλεγαν κομματικές πηγές μέλη της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος που δεν ανήκουν στην ομάδα των ευνοούμενων του πρώην Προέδρου ασφυκτιούν από το γεγονός ότι «σε κάθε βήμα της νέας ηγεσίας είναι εμφανής  η αίσθηση των παρεμβάσεων του Νίκου Αναστασιάδη από τα παρασκήνια μέσω των ανθρώπων του».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος Ευθύμιος Δίπλαρος είναι ο άνθρωπος μέσω του οποίου διοχετεύονται οι θέσεις του Νίκου  Αναστασιάδη ο οποίος φροντίζει ταυτόχρονα να κρατά ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και με άλλα ηγετικά στελέχη. Συνήθως όλα δρομολογούνται πριν από τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Ωστόσο με τις πολιτειακές εκλογές και λόγω των έντονων αντιπαραθέσεων που σημειώθηκαν ειδικά στην Πάφο χρειάστηκε η άμεση εμπλοκή του «μεγάλου αδελφού». Στη διάρκεια της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, σηκώθηκε από τη θέση του και επιδεικτικά πήγε και στάθηκε μπροστά από το προεδρείο για να υπερασπιστεί την πρόταση που φρόντισε πριν από τη συνεδρία να κατατεθεί για να στηριχθεί η υποψηφιότητα του «αποστάτη»!

Κατά τα άλλα στις προεδρικές του περασμένου Φλεβάρη, υποτίθεται διέψευδε τις πληροφορίες ότι στα παρασκήνια αυτός, οι κομματικοί φίλοι του και συλλόβροτο το «σόι» του πολέμησαν την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου και προωθούσαν τον ευνοούμενο του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το γεγονός ότι ήταν στημένο το σκηνικό της «αυθόρμητης» τάχατες παρέμβασης Αναστασιάδη φάνηκε με το… ξέσπασμα χειροκροτημάτων για τον… συνενωτικό λόγο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι ενωμένος ενόψει των εκλογών και πρέπει να αφήσουν πίσω τις πικρίες και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις για το καλό της παράταξης. Ανέφερε, ακόμη, ότι το 2004 κατηγορήθηκε όσο κανένας άλλος και σταδιακά έφερε πίσω στο κόμμα αυτούς που τον κατηγορούσαν, ενώ υπενθύμισε πως ο Γλαύκος Κληρίδης ποτέ δεν αποκάλεσε τον Αλέκο Μαρκίδη αποστάτη.

ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ

 Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ!

«Πληρωμένη» απάντηση πήρε ο Νίκος Αναστασιάδης από τον νομικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ Κρις Τριανταφυλλίδη ο οποίος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζει με πολύ καυστικό τρόπο τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου.

«Στο Πολιτικό Γραφείο, αναφέρει, αποκαλύφθηκε η κινητήριος δύναμη πίσω από την αποστασία και την επακόλουθη διάσπαση που οδήγησε στο εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου του 2023. Αισθανόμενος έντονα την ανάγκη να λάβει θετική ψήφο, ο πρωταγωνιστής τότε της αποστασίας στην Πάφο -ως μέρος υλοποίησης του γενικότερου σχεδιασμού που κάποιοι θα αντιληφθούν όταν γι’ αυτούς δυστυχώς θα είναι πλέον αργά- πήρε το λόγο και υποστήριξε θετική ψήφο προς τον Κ. Κωνσταντίνου με στόχο, άκουσον – άκουσον κοροϊδία, την ενότητα!!!! Στο βαθμό που εξαρτάται από κάποιους μάθε ότι δεν θα σου περάσει να πετύχεις τους σχεδιασμούς σου. Δυστυχώς όμως, όπως έγινε και τον Φεβρουάριο, ο ΔΗΣΥ θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Εσύ καλά τώρα… προς τα μπουζούκια τραβάς!!»

ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΕΡΩΦ…

Φαρμακερά βέλη κατά του Νίκου Αναστασιάδη και της Αννίτας Δημητρίου έριξε με δημόσια παρέμβαση του και ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Κατηγόρησε τον Ν. Αναστασιάδη ως τον αίτιο των εσωκομματικών προβλημάτων ενώ επέρριψε ευθύνες στον τέως Πρόεδρο και για το Κυπριακό, υπενθυμίζοντας ότι είχε μιλήσει για τσουνάμι, καθώς και για την κατάσταση στην οικονομία.

Η Αννίτα Δημητρίου απαντώντας στα όσα έγραψε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε στο Σίγμα ότι «κάποιοι που επιλέγουν αντί να σταθούν δίπλα σε αυτή τη νέα προσπάθεια του κόμματος και της ηγεσίας, επιλέγουν να στέκονται απέναντι, να δημοσιεύουν την άποψή τους χωρίς να έρχονται καν να μας τη λένε, καν να συζητούν, καν να στηρίξουν. Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά, είπε με πικρία η κα Αννίτα Δημητρίου…

Στο χορό μπήκε και ο πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω του Νίκου Αναστασιάδη, Πέτρος Δημητρίου, ο οποίος εκτόξευσε πυρά κατά της Αννίτας Δημητρίου και του Ευθύμιου Δίπλαρου, καλώντας σε «ενότητα πριν θρηνήσουν επί των ερειπίων του ΔΗΣΥ».

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ…

Οι παρεμβάσεις Νίκου Αναστασιάδη όμως δεν περιορίζονται εντός του κόμματος. Άμεση είναι η επιρροή που ασκεί στην εκτελεστική εξουσία με ανθρώπους του που διόρισε σε νευραλγικά πόστα ο Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος επιβεβαιώνει συνεχώς αυτούς που προεκλογικά έλεγαν ότι θα είναι συνεχιστής των πολιτικών του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.

  • Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές είναι τόσο εμφανής η «καθοδήγηση» του νυν προέδρου από τον πολιτικό μέντορα του που στελέχη συγκυβερνώντων κομμάτων συχνά διερωτώνται εάν είναι ο Αναστασιάδης που κυβερνά δια αντιπροσώπου και αυτοί περιορίζονται σε ρόλο διεκπεραιωτών!

Προφανώς δεν τα είδαμε ακόμα όλα σε σχέση με το ποιος κυβερνά πραγματικά τον τόπο. Ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να έχει επιβάλει στη νέα «ηγεσία» του ΔΗΣΥ την υιοθέτηση μιας ήπιας στάσης έναντι της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τη στήριξη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, σχεδόν όλων και χωρίς αλλαγές των κυβερνητικών νομοσχεδίων που φτάνουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ακόμα και τις άχρωμες και άοσμες εξαγγελίες του Πρόεδρου Χριστοδουλίδη για τον… δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης του, δεν βρήκε δυο λόγια κριτικής να σχολιάσει η υπό την Αννίτα Δημητρίου ηγεσία του ΔΗΣΥ… Απεναντίας εκφράζει ικανοποίηση ότι οι εξαγγελίες συνάδουν με τις δράσεις που παρουσίασαν πρόσφατα υπουργοί και αντικατοπτρίζονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024, τον οποίο, ο ΔΗΣΥ υπερψήφισε, σημειώνεται με έμφαση σε ανακοίνωση του… Πλήρης έλεγχος και υποταγή της «ηγεσίας» του Συναγερμού από τον Νίκο Αναστασιάδη που φροντίζει να στηρίζει με κάθε  τρόπο την κυβέρνηση του ευνοούμενου του Νίκου Χριστοδουλίδη….

Διαβάστε Επίσης