Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΕσύ σε ποια Διεθνή ανήκεις;

Εσύ σε ποια Διεθνή ανήκεις;

-

Του ΧριΣ

Τη Διεθνή της Φτώχειας την συναποτελούν Παλαιστίνιοι, Νιγηριανοί, Κονκολέζοι, Μπουρουντιανοί, Σουδανοί, Υεμενίτες και άλλοι Αφρικανοί κυρίως, που οι Δυτικές Δημοκρατίες κλέβουν για αιώνες.

Τη Διεθνή της Εκμετάλλευσης την αποτελούν Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Καναδοί και άλλοι καπάτσοι ομοεθνείς των φυγάδων που λέμε μετανάστες.

Αυτοί που αγοράζουν σαπιοκάραβα και υπόσχονται έναντι μερικών εκατοντάδων ή χιλιάδων δολλαρίων ή ευρώ, να πάνε τους απεγνωσμένους σε κάποια «Γη της Επαγγελίας», όπου θάχει δουλειά και στέγη.

Η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών και οι πολεμικές συγκρούσεις, διογκώνουν το ρεύμα μετακίνησης των εξαθλιωμένων σε πιο πλούσιες χώρες.  Το κέρδος όπως και ο πόνος δεν έχει πατρίδα. Και ενώ βλέπουμε πατριώτες να αναθεματίζουν τους «κιλίντζιρους» και «εγκληματίες» τους ξένους, να τους βάζουν αμέσως μετά στη δούλεψή τους ή και να στήνουν μπίζνες μαζί τους και να μοιράζονται  τα κέρδη της εκμετάλλευσης.

Το «εμπόρευμα» στην αρχή πήγαινε σχεδόν όλο στην Ευρώπη και Αμερική μέχρι που κορέστηκε η ανάγκη για εργατικό δυναμικό, φτηνό βεβαίως, και πλούτισε τους εμπόρους ανθρώπων και προϊόντων, ακόμα και όλους εμάς του καθωσπρέπει που καμιά σχέση έχουμε με το λαθρεμπόριο. Και τότες σκέφτηκαν σχέδια επαναπροώθησης και παροχής ασύλου.

Αυτά για τους πένητες και τους πρόσφυγες. Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι ξένοι που δεν τους λέμε ξένους αλλά «επενδυτές». Είναι αυτοί που τσιμέντωσαν τη Λεμεσό και έκαναν πλούσιους μερικούς ατσίδες, αυτοί που αγοράζουν την πατρίδα μας μαζικά γιατί το άμεσο χρήμα είναι πολύ ωραίο πράγμα, το δε μέλλον άδηλον.

Μπορεί τώρα πολλοί από αυτούς να μετακόμισαν στο Τρίκωμο και άλλες περιοχές με ελληνικά ονόματα αλλά μη Κύπριους κατοίκους, μπορεί αυτοί να είναι δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες και να αυξάνονται γεωμετρικά ενώ οι Κύπριοι απεγνωσμένοι ούτε παντρεύονται, ούτε γεννούν και άρχισαν να μοιάζουν στους ξένους απεγνωσμένους. Δημιουργείται η Διεθνής των απεγνωσμένων. Ε, κάτι κοστίζει να ανήκεις σε κάποια Διεθνή. Σε άλλους κοστίζει τη ζωή τους, σε άλλους τη δουλειά τους, σε κάποιους αίμα και σε άλλους την αγωνία να έχουν αύριο λιγότερα κέρδη από χτές. Εσύ σε ποια Διεθνή ανήκεις;

Διαβάστε Επίσης