Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΣτημένο παιχνίδι για να δίνουν τις δουλειές του Δημοσίου σε ιδιώτες

Στημένο παιχνίδι για να δίνουν τις δουλειές του Δημοσίου σε ιδιώτες

Ακολουθούν την τακτική των κενών θέσεων στη δημόσια υπηρεσία και της έλλειψης προσωπικού

-

Ενώ υπήρχε συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων για το ξεπάγωμα των προαγωγών και θέσεων πρώτου διορισμού, στον ευρύτερο δημόσιο και ημικρατικό τομέα, τελικά κατόπιν παρασκηνίου κατατέθηκε στη Βουλή κοινή πρόταση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και στηρίχθηκε και από την ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ για ξεπάγωμα μόνο των προαγωγών.

Από την άλλη, η διατήρηση του μορατόριουμ για την πλήρωση θέσεων πρώτου διορισμού, όπου υπάρχουν δεκάδες κενές θέσεις και δεν συμπληρώνονται, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην διεκπεραίωση των εργασιών στο Δημόσιο.

Τα τελευταία χρόνια δεν προσλαμβάνεται προσωπικό που παράγει, υπάρχουν μόνο διευθυντές και τμηματάρχες και υπερφορτώνονται οι συνεπείς και φιλότιμοι εργαζόμενοι και υπάλληλοι, σε πολλές περιπτώσεις σε εξαντλητικό βαθμό, με αποτέλεσμα δικαιολογημένα να υπάρχουν καθυστερήσεις και να γίνονται λάθη στη διεκπεραίωση της δουλειάς.

Ένας εργαζόμενος φορτώνεται τη δουλειά που έπρεπε να γίνεται από 2 ή 3 εργαζόμενους.

Στόχος των συγκυβερνώντων είναι να δίνονται οι δουλειές του Δημοσίου σε ιδιώτες, κάτι που παρά τους εξευτελιστικούς μισθούς που αυτοί δίνουν σε εργαζόμενους, στο τέλος στοιχίζει περισσότερο στο Δημόσιο για να κερδίζουν οι μεσάζοντες.

Αν τα συγκυβερνώντα κόμματα πιστεύουν πως η ασυδοσία της αγοράς και το ιδιωτικό συμφέρον είναι πιο συμφέρον για την κοινωνία, απ’ ότι ένα αξιοκρατικά και ορθολογικά οργανωμένο κράτος, πλανώνται. Η ίδια η ζωή στην Κύπρο και στην Ευρώπη έχει διαψεύσει στην πράξη αυτή την προωθούμενη από διάφορα συμφέροντα αντίληψη.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Διαβάστε Επίσης