Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΠΣΕ: Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας - Αντιπολεμική εκδήλωση: Σταματήστε τον...

ΠΣΕ: Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας – Αντιπολεμική εκδήλωση: Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα!

-

Ανακοίνωση του ΠΣΕ αναφέρει σχετικά:

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους τους φιλειρηνιστές καθώς και τα οργανωμένα σύνολα να λάβουν μέρος στην εκδήλωση ώστε να απαιτήσουμε να τερματιστούν οι θηριωδίες του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα. Αυτή τη στιγμή συντελείται μία γενοκτονία με την επιχείρηση ισοπέδωσης της Γάζας. Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός αμάχων, νοσοκομείων και σχολείων αποκαλύπτει με το χειρότερο τρόπο τους σχεδιασμούς του κράτους του Ισραήλ για τη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Εκφράζουμε την απαίτηση προς τη διεθνή κοινότητα και τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να αφουγκραστούν την έκκληση του Γ.Γ. ΟΗΕ και να κινητοποιηθούν ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την απαίτησή μας να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας, η πολύχρονη ισραηλινή κατοχή και ο εποικισμός της Παλαιστίνης για τη δημιουργία ανεξάρτητου κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους όπως προνοούν τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό και στις φιλειρηνικές δυνάμεις του Ισραήλ που αγωνίζονται για ειρήνη και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή.

  • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
  • ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

 

Διαβάστε Επίσης