Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΝΤΡΟΠΗ! Το υπουργείο Εργασίας αθέτησε πάλι τη δέσμευση του!

ΝΤΡΟΠΗ! Το υπουργείο Εργασίας αθέτησε πάλι τη δέσμευση του!

-

Ο Κώστας Σκαρπάρης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έδωσε 2,5 με 5 ευρώ αύξηση στους συνταξιούχους, ποσό μηδαμινό σε σχέση με την ακρίβεια που παρατηρείται.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, ύστερα από συναντήσεις με 4 υπουργούς ενώπιον των οποίων τέθηκαν τα ζητήματα της ακρίβειας, αντί μέτρα οι συνταξιούχοι είδαν την κατάργηση της επιδότησης των φορολογιών για το ρεύμα και τα καύσιμα!

  • Το αποκορύφωμα της κοροϊδίας, είπε, είναι η εξαγγελία για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στη ζάχαρη και τον καφέ.

Όσον αφορά τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας να ανακοινώσει τις προθέσεις του για το πέναλτι του 12 % στις συνάξεις από το 63Ο έτος της ηλικίας ο Κώστας Σκαρπάρης ανέφερε ότι ενημερώθηκαν ότι αυτό πήρε αναβολή μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη.

  • Ωστόσο παρήλθε και το νέο χρονοδιάγραμμα και το υπουργείο Εργασίας δεν τήρησε τη δέσμευση του!

Έτσι η κλοπή κάθε μήνα από τις τσέπες των συνταξιούχων που αφυπηρέτησαν πρόωρα, συνεχίζεται!

ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΑΝ ΚΑΝ

ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΥΣΥ απέστειλε στην υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι “δεν έχει επιλυθεί κανένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους και δεν προωθήθηκε κανένα αίτημα της Οργάνωσης, μετά και την τελευταία συνάντηση τους τον Ιούνιο”.

Αναφέρεται ακόμα ότι μετά την αποστολή της επιστολής καθορίστηκε νέα συνάντηση με την Υφυπουργό.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι προέκυψαν νέα προβλήματα, μεταξύ των οποίων η απόρριψη αιτήσεων από χαμηλοσυνταξιούχους λόγω της «μη άσκησης δικαιώματος υποβολής αίτησης κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου που έληξε στις 31/12/2020» και η αποστολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας επιστολών σε χαμηλοσυνταξιούχους  πολύ μεγάλης ηλικίας.

Η ΕΚΥΣΥ ζητά επικαιροποίηση του μητρώου της ΥΔΕΠ για να μπορεί να συνεχιστεί το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου, αφού σε αντίθετή περίπτωση, θα διακοπεί το επίδομα.

  • Η Οργάνωση των συνταξιούχων ζητά την άμεση παρέμβαση της Υφυπουργού για απόσυρση και ακύρωση των εν λόγω επιστολών “διότι μόνο αναστάτωση και αφάνταστη ταλαιπωρία θα προκληθεί στους ηλικιωμένους”.

Αναφέρεται εξάλλου σε καταγγελίες που δέκτηκε από υπερήλικες σε γηροκομεία.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρεται εξάλλου και στην μη καταβολή πασχαλινού επιδόματος (για το 2023) σε δικαιούχους λόγω καθυστέρησης, όπως υποστηρίζει, της εξέτασης της αίτησης που υποβλήθηκε από το 2022.

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης