Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΜειώνεται συνεχώς η πραγματική αξία των ημερομισθίων!

Μειώνεται συνεχώς η πραγματική αξία των ημερομισθίων!

-

Με τις συνεχείς αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής και στις υπηρεσίες, η πραγματική αξία των μισθών και εισοδημάτων μειώνεται.

Η ακρίβεια αντικατοπτρίζεται και στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία και αφορά τον  Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Ιούλιο ο οποίος έχει αυξηθεί κατά 2,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περσινού χρόνου ενώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023 είναι αυξημένος κατά 1,4%. 

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η το πρώτο επτάμηνο του 2023 ο δείκτης σημείωσε αύξηση 4,6% σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2022.  Σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2022 οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες των τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών κατά 9,1%, στον ηλεκτρισμό, υγραέριο, στέγαση και ύδρευση κατά 7,8% ενώ στην κατηγορία των ξενοδοχείων και εστιατορίων η αύξηση άγγιξε το 6,7%.  Και ακόμα δεν είδαμε τίποτε. 

Την τελευταία ημέρα επιδότησης των καυσίμων που έληξε στις 30 Ιουνίου η μέση τιμή πώλησης της βενζίνης 95 οκτανίων ήταν €1,38 ενώ τώρα έχει φτάσει μέχρι το €1,60 και έπεται συνέχεια!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης