Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτη Νήσο των αΓρίων τα λαμόγια που εξουσιάζουν, ουδέν είδον…

Στη Νήσο των αΓρίων τα λαμόγια που εξουσιάζουν, ουδέν είδον…

-

Μάλιστα είπε ότι επιπλέον εισέπραξαν €3,2 δισεκατομμύρια επδίδοντας επιστολές συμμόρφωσης σε όσους αρνιούνταν να πληρώσουν και άλλα επιπλέον €9,5 δισεκατομμύρια μέσω δραστηριοτήτων που αφορούν την καταπολέμηση της απάτης.

Ενώ στην Νήσο των αΓρίων σύμφωνα με έκθεση  της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2022 οι ανείσπρακτοι φόροι έφτασαν τα €2,557 δισεκατομμύρια πράγμα που αντιστοιχεί στο 9,95% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. 

Ποσά  δε ύψους €1 δισεκατομμυρίου  υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να μην εισπραχθούν ποτέ  είτε γιατί οι οφειλέτες κατέθεσαν ενστάσεις, και ενστάσεις δεν καταθέτουν κοινοί θνητοί αλλά οι έχοντες και κατέχοντες και όσες εταιρείες έχουν πτωχεύσει και έχουν διαγραφεί από τα μητρώα του Εφόρου. Κυνηγούν τα μικρά ψαράκια αλλά αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά έχουν την δυνατότητα να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους αλλά δεν το πράττουν. 

‘ Οσον αφορά τη φοροδιαφυγή τι να πει κάποιος; Όλες οι χώρες της ΕΕ εισέπραξαν δισεκατομμύρια από τους φοροφυγάδες τους με βάση τη Λίστα Λαγκάρντ, τα ΄Έγγραφα Παναμά, τα Paradise Papers ενώ στην Νήσο των αΓρίων έγιναν «έλεγχοι» αλλά ουδέν ΜΕΜΠΤΟΝ…

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης