Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΑπό τους χαμηλότερους μισθούς η Κύπρος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Από τους χαμηλότερους μισθούς η Κύπρος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση!

-

Για σκοπούς ανάλυσης οι 27 χώρες κατατάσσονται σε 3 κατηγορίες. 

Στην 1η κατηγορία βρίσκονται οι χώρες με κατώτατο μηνιαίο  μισθό μεγαλύτερο των €1500 και σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία και Γαλλία. 

Στην 2η κατηγορία βρίσκονται οι χώρες με κατώτατο μισθό πάνω από €1000 αλλά λιγότερα από €1500 και εδώ βρίσκουμε την Ισπανία και Σλοβενία. 

 Η Κύπρος βρίσκεται στην 3η κατηγορία με κατώτατο μηνιαίο  μισθό κάτω από €1000.  Και από τα €940 που είναι ο κατώτατος μισθός για όσους έχουν συλλογικές συμβάσεις και μετά από 6 μήνες εργοδότηση στον ίδιο εργοδότη, αφαιρούνται φόροι, κοινωνικές ασφαλίσεις, άμυνα, Γεσύ, ενοίκιο ή δόση στεγαστικού δανείου, λογαριασμοί κοινής ωφελείας και καύσιμα.

  • Στην τελική χιλιάδες συμπολίτες μας για να ζουν θα πρέπει να… τρώμε πέτρες ή καλύτερα να τους πάρουμε με τις πέτρες; 

Μιλούμε πλέον ξεκάθαρα για δουλεία. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι με τον κόπο των μαζών και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια καλά οργανωμένη και νομοθετικά κατοχυρωμένη ληστεία.   

Mε αυτή την κυβέρνηση, που είναι η συνέχεια της προηγούμενης, ισχύει η παροιμία «όταν ο διάολος σου δώσει μια χούφτα σιτάρι στο τέλος σου παίρνει ολόκληρο το σακί»

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης