Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟO καθένας τον αμανέ του και μας μένει η διχοτόμηση!

O καθένας τον αμανέ του και μας μένει η διχοτόμηση!

-

Η Τουρκία από τον καιρό το Κραν Μοντανά, βγήκε έξω από το κάδρο των ευθυνών και παραμένει στο απυρόβλητο…

Τα Ηνωμένα ΄Εθνη περιορίζονται να προτρέπουν τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων να συμφωνήσουν μεταξύ τους για επανέναρξη των συνομιλιών. Δεν θέτουν προϋποθέσεις. Μας λένε, αφού έτσι θέλετε, βρείτε τα μεταξύ σας και εμείς εδώ είμαστε.

Αφού ο καθένας χορεύει στους δικούς του ρυθμούς, να Ηνωμένα Έθνη προφανώς και δεν έχουν άλλη επιλογή. Την πάτησαν μια, την πάτησαν δυο, δεν δείχνουν πρόθυμα να ρισκάρουν με την ανάληψη νέας πρωτοβουλίας στη βάση συγκεκριμένου πλαισίου, εκτός κι αν προηγηθεί συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών…

Σ’ αυτή την τραγική κατάσταση έχει περιέλθει το Κυπριακό με τους ίδιους διαχειριστές του την τελευταία 10ετία με προέδρους από τη  Δεξιά του Συναγερμού, με τον Αναστασιάδη μέχρι τον περασμένο Φλεβάρη και τον Χριστοδουλίδη στη συνέχεια.

Ήταν και τα ορόσημα με τα οποία μας ξεκούφανε ο Πρόεδρος. Το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Δημιούργησε ψευδαισθήσεις στους πολίτες πως οι Δυτικοί θα λάμβαναν αποφάσεις που θα έφερναν την τουρκική πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών και να εγκαταλείψει την πολιτική των δυο κρατών.

Τελικά ο Χριστοδουλίδης δέχτηκε ψυχρολουσία και από τους Ευρωπαίους εταίρους του και από τους ΝΑΤΟϊκούς στρατηγικούς συμμάχους του!

Κυριάκος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

 

Διαβάστε Επίσης