Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑΝτροπή και αίσχος κύριε πρόεδρε! «Τρίζουν τα κόκκαλα» των ηρώων της αντίστασης...

Ντροπή και αίσχος κύριε πρόεδρε! «Τρίζουν τα κόκκαλα» των ηρώων της αντίστασης με την τριπλή πρόκληση στα μνημόσυνα!

-

Από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη που εξισώνει πολιτικά τους προδότες και τους αντιστασιακούς δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Αλλά πλέον πολιτικά συνυπεύθυνα είναι και τα κόμματα του λεγόμενου κέντρου που άλλοτε ανήκαν στις πατριωτικές – δημοκρατικές δυνάμεις και στέκονταν απέναντι στους ξενοκίνητους πραξικοπηματίες που έδωσαν πεσκέσι τη μισή Κύπρο στη ΝΑΤΟϊκή Τουρκία.

Από τη μια δηλώνουν ότι καταδικάζουν το πραξικόπημα και την ίδια στιγμή τιμούν τους εκτελεστές του πραξικοπήματος!

Δεκαετίες τώρα προσπαθεί η δεξιά και η ακροδεξιά με την παραχάραξη τις Ιστορίας να αλλοιώσουν τα δεδομένα, και να ξεπλύνουν τη ντροπή τους για τα εγκλήματα τους. Μάταιος κόπος. Ο λαός θυμάται! Ανάθεμα στους προδότες που ξεπούλησαν την Κύπρο στην Τουρκία.

Τη βρόμικη δουλειά της παραχάραξης της ιστορίας και του σταδιακού ξεπλύματος της προδοσίας του 1974, συνεχίζει η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο ίδιος ούτε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, ούτε τώρα ως Πρόεδρος του κράτους δείχνει να έχει πρόβλημα με την πολιτική πράξη της απόδοσης τιμών ηρώων (!!!) στους επιτεθέντες εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου καταδρομείς στις 15 Ιουλίου 1974.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης προφανώς και ενεργεί συνειδητά. Το κόμμα του, ο ΔΗΣΥ από τον οποίο ποτέ δεν αποχώρησε από μέλος και γι’ αυτό συμμετέχει ως αρχηγός κράτους στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως μετείχαν οι Γλαύκος Κληρίδης και Νίκος Αναστασιάδης, πρόσφερε πολιτική στέγη στους πραξικοπηματίες. Και για να μη… ξεχνιόμαστε, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ με Πρόεδρο το Γλαύκο Κληρίδη, επαναπρόσλαβε τους 62 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι είχαν παυθεί από την κυβέρνηση του Προέδρου Μακαρίου για ενέργειες τους κατά την προπραξικοπηματική περίοδο, που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας.

Ο Χριστοδουλίδης, με τη νέα του ιδιότητα συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε η ηγεσία της παράταξης του για να διαστρεβλώσει την ιστορία μέσα από το αφήγημα του δήθεν εμφύλιου διχασμού.

  • Διαστρέφουν την αλήθεια αφού σύμφωνα με τα πορίσματα του «Φακέλου της Κύπρου», όπως πολύ καλά γνωρίζουν, αποδείχτηκε τεκμηριωμένα πως το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και η τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου ήταν «της ίδιας μάνας γέννα».

Τα σχέδια καταστρώθηκαν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και το έδαφος για την εφαρμογή τους προετοίμασαν πληρωμένοι πράκτορες της CIA οι οποίοι έδρασαν μέσα από την προδοτική οργάνωση ΕΟΚΑ Β΄ που δημιούργησε ο  Γρίβας. ΕΟΚΑ Β΄και ελληνική Χούντα κτύπησαν στο Προεδρικό, δίνοντας την αφορμή στην Τουρκία, επικαλούμενη δήθεν επεμβατικά δικαιώματα για να καταλάβει το ένα τρίτο της Κύπρου.

Αυτούς που σήκωσαν όπλα εναντίον του Προεδρικού κυνηγώντας τον εκλεγμένο Πρόεδρο του κράτους τίμησε η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

Καθόλου άσχετη δεν είναι με την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα που συντηρεί η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη το γεγονός πως μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ ανήμερα της μαύρης επετείου σε αγώνα ποδοσφαίρου φώναξαν το σύνθημα «ΕΟΚΑ Β΄ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ»!

Για ακόμη μία φορά πήραν σημαία  με φωτογραφία του Ολετήρα της Κύπρου στο γήπεδο και φωνάξαν συνθήματα που προκαλούν θλίψη και οργή και επαναφέρουν τις μνήμες του πραξικοπήματος, όταν η τότε διοίκηση του ΑΠΟΕΛ είχε αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Νίκου Σαμψών!

Η σημερινή διοίκηση του ΑΠΟΕΛ δεν εξέδωσαν καν ανακοίνωση καταδίκης των ενεργειών των φασιστοειδών στις κερκίδες των οπαδών του…

 

ΕΝΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

ΑΠΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ

Τα γεγονότα έρχονται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσουν πως από τις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις η κύρια δύναμη συνέπειας και αγώνα για προάσπιση των αρχών της δημοκρατίας και τις ιστορικής αλήθειας, είναι το ΑΚΕΛ το οποίο μέσα στις σημερινές συνθήκες συγκεντρώνει πλέον όλο και ευρύτερες δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Με τα κόμματα του λεγόμενου κέντρου (ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ) να συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Συναγερμικού Νίκου Χριστοδουλίδη, το βάρος και το ιστορικό χρέος για το Κόμμα της Κυπριακής Αριστεράς είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερο να παραμένει ακοίμητος φρουρός αρχών και μπροστάρης και στους αγώνες για τη δημοκρατία και διατήρηση άσβεστης της ιστορικής μνήμης.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου,  σε ομιλία του στη Βουλή στην παρουσία του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια «αποτελεί προσβολή στη μνήμη των αντιστασιακών και προπάντων στη μνήμη του Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου, που αρνήθηκε να εκτελέσει τις διαταγές να επιτεθεί στο Προεδρικό και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ».

Υπενθύμισε επίσης ότι η Βουλή με το ψήφισμα της έχει καλέσει την Πολιτεία να απέχει από κάθε είδους εκδηλώσεις ηρωοποίησης όλων όσων στράφηκαν κατά της δημοκρατικής νομιμότητας, υποδεικνύοντας ότι «δεν μπορεί κανείς, πόσο μάλλον ο ίδιος ο Πρόεδρος, να αποδίδει τιμές ηρώων σε όσους επιτέθηκαν στο Προεδρικό και μάλιστα ανήμερα της επετείου που τιμούμε τους δημοκρατικούς αντιστασιακούς».

Κάλεσε ακόμη τα κόμματα της συγκυβέρνησης τα οποία έχουν ψηφίσει το ψήφισμα, να τοποθετηθούν για την ενέργεια της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

  • Ωστόσο, οι ηγέτες των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ στις δικές τους ομιλίες περιορίστηκαν να επαναλάβουν τη στήριξη των κομμάτων τους στο ψήφισμα της Βουλής για τη μνήμη της Δημοκρατικής Αντίστασης, χωρίς να κάνουν αναφορά στην ενέργεια της κυβέρνησης και του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη να δαφνοστεφανώσουν τους πραξικοπηματίες.

Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ σχολιάζοντας την προσπάθεια των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να ρίξουν στα μαλακά την υπόθεση, τόνισε ότι «η ενότητα δεν μπορεί να οικοδομείται πάνω στο βιασμό της ιστορικής αλήθειας ούτε και πάνω στη λήθη».

Υπέδειξε επίσης ότι «η προσέγγιση του Προέδρου διχάζει, δεν ενώνει», προσθέτοντας ότι «σε κανένα ευνομούμενο κράτος του κόσμου άνθρωποι που συμμετείχαν σε ενέργειες κατάλυσης της δημοκρατίας δεν τιμώνται ως ήρωες».

«Η υποτιθέμενη κάθαρση μόνο ως παρωδία μπορεί να χαρακτηριστεί. Ως αποτέλεσμα της ατιμωρησίας πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος επανήλθαν αργότερα στο πολιτικό προσκήνιο, αυτή τη φορά όχι με παραλλαγές και καλάσνικοφ, αλλά με κουστούμια και χοντρό πορτοφόλι, για να ζητήσουν τα ρέστα», κατήγγειλε ο Στ. Στεφάνου και πρόσθεσε: «Οργίζομαι, όταν κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν το πραξικόπημα “άφρον”.

Πράξη προδοσίας ήταν κι όχι αφροσύνης. Οργίζομαι ακόμα περισσότερο, όταν διάφοροι επίσημοι, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναθροίζονται στο μνημείο των αντιστασιακών για να τιμήσουν τους ήρωες με δάφνινα στεφάνια και μερικά λεπτά αργότερα να καταθέτουν δάφνινα στεφάνια στους επιτιθέμενους στο Προεδρικό. Αυτό δεν είναι απλά παραχάραξη της ιστορίας. Είναι προσβολή στη μνήμη των ηρώων μας», υπέδειξε.

«ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»

Εξάλλου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, αναφέρει ότι αμετανόητοι συνεχίζουν να προσβάλουν τη μνήμη των νεκρών της αντίστασης και καταδικάζει έντονα την ενέργεια της απόδοσης τιμών από την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ, μαζί με την Εθνική Φρουρά,  στους καταδρομείς που επιτέθηκαν στο Προεδρικό την 15η του Ιούλη του 1974.

Δυστυχώς ακόμα και ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε την απόλυτη ταύτιση της με τις πρακτικές της προηγουμένης δεκαετούς διακυβέρνησης του Συναγερμού. Δια του Υπουργού Μεταφορών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε δάφνες τιμής στους δολοφόνους της παρτίδας μας. Μαζί με τον ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ έγιναν ένα στην επιχείρηση ανακατασκευής της ιστορίας, που εδώ και χρόνια καλλιεργείται επιμελώς εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα.

Τι πολιτικό κεφάλαιο άραγε περιέχει αυτή η κίνηση, διερωτάται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών και προσθέτει:

Θυμίζουμε πως ποτέ δεν λάβαμε απάντηση κατά την προεκλογική περίοδο για το τι θα πράξει ο κ. Χριστοδουλίδης προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της μνήμης των αντιστασιακών. Τώρα γνωρίζουμε!

Καλούμε τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του σε άμεση απολογία. Καλούμε όλους, τον κόσμο της αντίστασης και της δημοκρατίας, κόμματα και οργανώσεις, να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να συστρατευθούν μαζί μας για κάθαρση και δικαίωση.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι προκλήσεις της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη μεταφέρθηκαν και στην Ελλάδα και ειδικότερα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα όταν στις 16 Ιουλίου 2023 κατατέθηκε στεφάνι από το Ίδρυμα Γεωργίου Γρίβα Διγενή!

Το γεγονός καταγγέλλει το ΑΚΕΛ Ελλάδας που εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την προκλητική ενέργεια αναφέροντας σε ανακοίνωση του:

Ο Γεώργιος Γρίβας ήταν ο αρχηγός της ΕΟΚΑ-Β, η οποία πολλές φορές επιχείρησε να υπονομεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, με εγκληματικές ενέργειες μεταξύ των οποίων και δολοφονικές απόπειρες κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου Μακαρίου Γ’. Οι ενέργειες και οι πράξεις τους οδήγησαν στο δίδυμο έγκλημα του προδοτικού Πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 1974 και της Τούρκικης Εισβολής – Κατοχής της 20 Ιουλίου 1974.

Είναι απορίας άξιο τι σηματοδοτεί η κατάθεση αυτή; Δεν είναι προσβολή στη μνήμη των νεκρών της αντίστασης στο Πραξικόπημα και τον Αττίλα;

Ερωτούμε πως η Κυπριακή Πρεσβεία επέτρεψε αυτή την προκλητική κατάθεση; Δεν γνώριζε ποιός ήταν ο Γρίβας, και πως οι ενέργειες του ως αρχηγού της ΕΟΚΑ-Β οδήγησαν στην τραγωδία του 1974; Δεν δεχόμαστε ως απάντηση ότι “οργανωτής” ήταν ο Δήμος Αθηναίων.  Γιατί είναι γνωστό ότι και η Πρεσβεία είναι εξ΄ ίσου αναμεμειγμένη και έχει την ευθύνη στην υποδοχή αιτημάτων για κατάθεση στεφάνων.

Δεν χρειάζεται να μας θυμίζουν τον Γρίβα. Μας τον θυμίζει καθημερινά ο σκλαβωμένος Πενταδάκτυλος.

 

Διαβάστε Επίσης