Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑΔαφνοστεφάνωσαν τους πραξικοπηματίες, κυβέρνηση Χριστοδουλίδη (ΔΗΚΟ,ΔΗΠΑ,ΕΔΕΚ) χέρι – χέρι με τον ΔΗΣΥ...

Δαφνοστεφάνωσαν τους πραξικοπηματίες, κυβέρνηση Χριστοδουλίδη (ΔΗΚΟ,ΔΗΠΑ,ΕΔΕΚ) χέρι – χέρι με τον ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ

-

Από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη που εξισώνει πολιτικά τους προδότες και τους αντιστασιακούς δεν το περιμέναμε κάτι άλλο. Αλλά πλέον πολιτικά συνυπεύθυνα είναι και τα πάλαι ποτέ κόμματα του κέντρου που άλλοτε ανήκαν στις δημοκρατικές – πατριωτικές δυνάμεις και στέκονταν απέναντι στους ξενοκίνητους πραξικοπηματίες που έδωσαν μπεσκέσι τη μισή Κύπρο στη ΝΑΤΟϊκή Τουρκία.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, όπως και η κάθε κυβέρνηση της δεξιάς και του ΔΗΣΥ μαζί  με το ΕΛΑΜ, την εκκλησία και την Εθνική Φρουρά,  για άλλη μια χρονιά, απέδωσαν τιμές ηρώων με δάφνινα στεφάνια στους καταδρομείς που επιτέθηκαν στο Προεδρικό κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Από τη μια δηλώνουν ότι καταδικάζουν το πραξικόπημα και την ίδια στιγμή τιμούν τους εκτελεστές του πραξικοπήματος!

Δεκαετίες τώρα προσπαθεί η δεξιά και η ακροδεξιά με την παραχάραξη τις Ιστορίας να αλλοιώσουν τα δεδομένα, και να ξεπλύνουν τη ντροπή τους για τα εγκλήματα τους. Μάταιος κόπος. Ο λαός θυμάται! Ανάθεμα στους προδότες που ξεπούλησαν την Κύπρο στην Τουρκία.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ

Αμετανόητοι συνεχίζουν να προσβάλουν τη μνήμη των νεκρών της αντίστασης αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών,  για την τιμή που απέδωσαν η κυβέρνηση Νικου Χριστοδουλίδη, ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ, μαζί με την Εθνική Φρουρά στους καταδρομείς που επιτέθηκαν στο Προεδρικό την 15η του Ιούλη του 1974.

Δυστυχώς ακόμα και ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε την απόλυτη ταύτιση της με τις πρακτικές της προηγουμένης δεκαετούς διακυβέρνησης του Συναγερμού. Δια του Υπουργού Μεταφορών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε δάφνες τιμής στους δολοφόνους της παρτίδας μας. Μαζί με το ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ έγιναν ένα στην επιχείρηση ανακατασκευής της ιστορίας, που εδώ και χρόνια καλλιεργείται επιμελώς εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα.

Τι πολιτικό κεφάλαιο άραγε περιέχει αυτή η κίνηση;

Θυμίζουμε πως ποτέ δεν λάβαμε απάντηση κατά την προεκλογική περίοδο για το τι θα πράξει ο κ. Χριστοδουλίδης προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της μνήμης των αντιστασιακών. Τώρα γνωρίζουμε.

Καλούμε τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του σε άμεση απολογία.

Καλούμε όλους, τον κόσμο της αντίστασης και της δημοκρατίας, κόμματα και οργανώσεις, να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να συστρατευθούν μαζί μας για κάθαρση και δικαίωση.

Την Δευτέρα, 17 Ιουλίου στις 19:30 μ.μ. στο Μνημείο Πεσόντων Αντιστασιακών (έναντι εκκλησίας Αγίου Νικολάου Λεμεσού) φωνάζουμε κατάρα στο φασισμό, αίσχος στους προδότες. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η πολιτεία να τιμά τους πραξικοπηματίες.

 

 

Διαβάστε Επίσης