Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΒήμα – βήμα η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία!

Βήμα – βήμα η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία!

-

Ο «πρωθυπουργός» των ψευδοκράτους Φαΐζ Σουτζούογλου μιλά για ένταξη του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου στις εσωτερικές πτήσεις της Τουρκίας, με το πρόσχημα της μείωσης της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων.

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπίρων Μουσταφά Ακιντζί σε ανάρτηση του αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν οι Τουρκοκύπριοι να χαίρονται για τη μετατροπή του καθεστώτος του αεροδρομίου της Τύμπου σε κατηγορία εσωτερικών πτήσεων της Τουρκίας και την πραγματοποίηση ενός βήματος ακόμη προς την κατεύθυνση της μετατροπής των κατεχομένων σε επαρχία της Τουρκίας.

Η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ντογούς Ντεριά δήλωσε ότι το αεροδρόμιο μετατρέπεται σε «επαρχιακό αεροδρόμιο» της Τουρκίας. Σε ανάρτησή της έγραψε ότι «το αεροδρόμιο υποβαθμίζεται σε καθεστώς αεροδρομίου της Τουρκίας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα καταργηθούν οι έλεγχοι μετανάστευσης στις πτήσεις από την Τουρκία».

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από συντηρητικα κόμματα που διεκδικούν ανεξαρτησία της “ΤΔΒΚ”.

Οι προοδευτικοί Τουρκοκύπριοι παλεύουν για μη ενσωμάτωση τους στην Τουρκία.

  • Το πρόβλημα είναι και η στάση της ηγεσίας της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Δυστυχώς και ο νέος ηγέτης της, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν κάνει τίποτα απολύτως για ανακοπή της πορείας προς τον γκρεμό.

Με την απραγία τους αφήνουν τους εθνικιστές και στις δυο Κοινότητες και την Τουρκία να παγιώνουν το διχοτομικό στάτους κβο!

Διαβάστε Επίσης