Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΒολεύονται με τη διχοτόμηση!

Βολεύονται με τη διχοτόμηση!

-

Η δε «Συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στη Μεσόγειο Θάλασσα» που υπογράφηκε μεταξύ του ψευδοκράτους και της Τουρκίας κοινοποιήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη από την Άγκυρα. Αν δεν το κατανοούν -που δεν τους έχω για τόσο αφελείς-, η Κύπρος σταδιακά ενσωματώνεται στην Τουρκική «αυτοκρατορία».

  • Αυτό για το οποίο ελέγχονται και κατηγορούνται, δεν είναι πως δεν κατανοούν την κάκιστην θέση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος, αλλά που δεν έκαναν και δεν κάνουν αυτό που πρέπει για να ανατρέψουν αυτή την καταστροφική πορεία.

Λεκτικά υπάρχει μια στροφή του κ. Χριστοδουλίδη προς το θετικότερον, σε σύγκριση με όσα έλεγε προεκλογικά. Όμως στην πράξη τίποτε ουσιαστικό δεν γίνεται. Οι ψευδαισθήσεις ότι η λύση θα προέλθει από τη φθίνουσα Ε.Ε. – η οποία έχει μεν σημαντικό ρόλο να παίξει, ρόλο υποστηρικτικό, αδυνατεί όμως και  εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να πρωταγωνιστεί– ή από το διεφθαρμένο δολοφόνο Νετανιάχου, απλά διαιωνίζουν τη στασιμότητα που είναι πλέον οπισθοδρόμηση με γεωμετρικό τρόπο.

Για να προλάβω τυχόν διαστρεβλώσεις των απόψεών μου, αναφέρω πως οι καλές σχέσεις με το Ισραήλ και όλες τις άλλες χώρες και ειδικά τις γειτονικές, πρέπει να είναι μέρος της πολιτικής μας. Όμως δεν υπάρχει άνθρωπος με το ελάχιστο πολιτικό κριτήριο και λογική, που δεν αντιλαμβάνεται πως ο μοναδικός δρόμος για λύση του Κυπριακού σήμερα, είναι μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ και αυτό μας υποδεικνύουν και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης