Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΑντίσταση στο νεοσυντηρητισμό που σαρώνει την Ευρώπη και όχι μόνο!

Αντίσταση στο νεοσυντηρητισμό που σαρώνει την Ευρώπη και όχι μόνο!

-

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι κάνουν αντίσταση στο νεοσυντηρητισμό που σαρώνει την Ευρώπη και όχι μόνο. Οι κυβερνήσεις πολλές φορές αντιμετωπίζουν τις διαδηλώσεις με απαγόρευση των διαδηλώσεων ή με αστυνομική βία, επειδή φοβούνται την εξάπλωσή τους και προσπαθούν να προλάβουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις τρομοκρατώντας τους διαδηλωτές.

Αυτό έγινε στη Γαλλία, πολύ ξύλο, αλλά οι διαδηλωτές αγνόησαν την αστυνομική βία και ξαναβγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στην Ελλάδα μετά τις διαμαρτυρίες για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και την λανθασμένη πολιτική στους σιδηροδρόμους.

Όλο και πιο συχνά οι ειρηνικές διαμαρτυρίες χαρακτηρίζονται από τις κυβερνήσεις και τις μεγάλες επιχειρήσεις ως τρομοκρατία και χρησιμοποιούν βία για καταστολή της λαϊκής έκφρασης και διαμαρτυρίας.

  • Ζούμε ήδη σε εποχή που η αστυνομία δεν είναι πλέον υπερασπιστής του λαού, όπως έπρεπε να είναι, αλλά όργανο καταστολής της ελευθερίας του, που εντέλλεται να είναι τιμωρός και τροχοπέδη των κινημάτων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται αύξηση των φαινομένων κρατικής βίας και καταστολής, εναντίον διαδηλωτών.

  • Ακόμα και στη χώρα μας, που ευτυχώς δεν υπάρχει ακόμα εκτεταμένη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών, είχαμε το Φεβρουάριο του 2021, μια γεύση με τη χρήση του οχήματος «Αίαντας» και ξυλοδαρμούς κατά τα «ευρωπαϊκά πρότυπα» καταστολής.

Ας ελπίσουμε πως η κυβέρνηση και η Αστυνομία δεν θα αντιγράψει τα αρνητικά της κρατικής βίας που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Εξάλλου είναι στο χέρι της να αποτρέψει όχι μόνο την αστυνομική βία, αλλά και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αν ακολουθήσει μια πολιτική που δεν θα αναγκάζει τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους.

 

ΧριΣ

 

 

Διαβάστε Επίσης