Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτημένο παιχνίδι για να γεμίσουν πάλι τα ταμεία των τραπεζών, το νέο...

Στημένο παιχνίδι για να γεμίσουν πάλι τα ταμεία των τραπεζών, το νέο σχέδιο «ενοίκιο έναντι δόσης!

-

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών με ανακοίνωση του αναφέρει ότι πολλοί δανειολήπτες θα εξαιρεθούν από αυτό το «σχέδιο» είτε γιατί δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας, είτε είναι εγκλωβισμένοι αγοραστές εξ υπαιτιότητας των επιχειρηματιών που έχουν ανεγείρει το ακίνητο που αγόρασαν.

Παράλληλα καταγγέλλουν ότι ενώ  ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εξέταση της υπόθεσης τους στο τραπεζικό ίδρυμα με το οποία συνεργάζονται, χωρίς προειδοποίηση είτε τους κινείται αγωγή, είτε η τράπεζα  προχωρεί  σε διαδικασία ιδιωτικού πλειστηριασμού! 

  • Ξεπουλούν τα δάνεια οι τράπεζες στο 10%-20% της αξίας τους και θα έρθει η συνέχεια των απερχόμενων κυβερνώντων να τα αγοράζει από τις τράπεζες και τα επενδυτικά τους ταμεία στο 65% της αξίας τους! 

Και γιατί να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα στο 65% την στιγμή που οι τράπεζες και τα επενδυτικά ταμεία ΔΕΝ μπορούν να τα πωλήσουν στην τιμή που ζητούν και παραμένουν στα αζήτητα είτε γιατί είναι παλιές κατασκευές και δεν έχουν όλες τις άδειες ανέγερσης, είτε δεν έχουν πάρει τελική έγκριση ή δεν έχουν ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας;

΄Έγνοια των υπηρετών του κεφαλαίου δεν είναι οι ευάλωτοι δανειολήπτες αλλά είναι πως να δώσουν κρατική στήριξη δια της πλαγίας οδού αγοράζοντας αυτά τα δάνεια στην τριπλάσια/τετραπλάσια τιμή από ότι ξεπουλήθηκαν. 

Μιλούμε για πραγματικά καθαρό κέρδος που θα βάλουν στα ταμεία τους τόσον οι τράπεζες όσον και τα επενδυτικά τους ταμεία αλλά θα το παρουσιάσουν ως τάχατες βοήθεια στις ευάλωτες ομάδες! 

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

 

 

Διαβάστε Επίσης