Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΟμαλά διεξάγονται οι εκλογές για ανάδειξη του τριπρόσωπου στη Μητρόπολη Πάφου

Ομαλά διεξάγονται οι εκλογές για ανάδειξη του τριπρόσωπου στη Μητρόπολη Πάφου

-

Οι εκλογείς της μητροπολιτικής περιφέρειας καλούνται να εκλέξουν το τριπρόσωπο, από το οποίο η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει σε κατοπινό στάδιο τον επόμενο Μητροπολίτη της Πάφου. Υποψήφιοι είναι όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου. Το ψηφοδέλτιο εσωτερικά θα είναι λευκό και ο εκλογέας θα γράψει στο εσωτερικό του ψηφοδελτίου το άτομο της επιλογής του.

Ο κ. Χαριλάου δήλωσε τα αποτελέσματα για τον καταρτισμό του τριπρόσωπου αναμένεται να γίνουν γνωστά το βράδυ της Κυριακής. Eκτιμά πως τα τελικά αποτελέσματα θα εκδοθούν πριν τις 22:00 το βράδυ, ίσως και νωρίτερα. 

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων σε όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου ανέρχεται σε 52.164 που έχουν κατανεμηθεί σε 126 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 19 στην επαρχία Λεμεσού και ένα στην επαρχία Λευκωσίας.

Σημειώνεται πως επιτελεία για τη στήριξη τεσσάρων αρχιερέων που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του Μητροπολιτικού θρόνου, έχουν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις, ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα, στην Πάφο.

  • Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενο της Μονής του Απόστολου Βαρνάβα, τον Αρχιμανδρίτη Βρυώνη Τυχικό, Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Πάφου, τον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο και τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου, Ιωάννη Χαριλάου, λειτουργούν 126 εκλογικά κέντρα στα οποία περιλαμβάνονται και 19 που είναι στις κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού, όπως το Όμοδος, η Πάχνα-Αυδήμου, Πισσούρι-Παραμάλι, Ποταμιού, Πραστειό-Αυδήμου, Ανώγυρα-Αλέκτωρα-Άγιος Θωμάς-Πλατανίσκια, Άρσος Λεμεσού-Μαλλιά-Κισσούσα, Βάσα Κοιλανίου, Δορά-Μούσερε, Φοινί και Κάτω Πλάτρες.

Επίσης εκλογικό κέντρο που ανήκει στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου λειτουργεί και στον Παχύαμμο.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, η μείωση των εκλογικών κέντρων σε σύγκριση με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκτοπισμένοι εκλογείς έχουν αφαιρεθεί από τους εκλογικούς καταλόγους.

Είπε επίσης πως τα εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν μέσα στους ναούς ή σε αίθουσες των ναών, με εξαίρεση την εκκλησία του Αποστόλου Παύλου όπου θα λειτουργήσει σε αίθουσες δίπλα στο Δημοτικό, όπως συνέβη και στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

 

Διαβάστε Επίσης