Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Πανικόβλητοι στο ΔΗΣΥ άρχισαν τον πόλεμο λάσπης κατά Μαυρογιάννη!

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Πανικόβλητοι στο ΔΗΣΥ άρχισαν τον πόλεμο λάσπης κατά Μαυρογιάννη!

-

Το βαθύ κράτος της Ελληνοκυπριακής Δεξιάς αισθάνεται πως κινδυνεύουν πλέον τα μεγάλα συμφέροντα των προνομιούχων που λυμαίνονταν την τελευταία δεκαετία τον τόπο και κινεί τα νήματα για αλλαγή πλεύσης. Βλέπουν ορατό το σενάριο να κερδίσει τις εκλογές ο  Ανδρέας Μαυρογιάννης και να παραμείνουν εκτός εξουσίας ο ΔΗΣΥ και η ακροδεξιά που ενεργούν ως πειθήνια όργανα της πλουτοκρατίας και του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν είναι τυχαίο που αυτή τη βδομάδα οι δυο Συναγερμικοί υποψήφιοι «κήρυξαν εκεχειρία», για την ακρίβεια σταμάτησαν τις επικοινωνιακού χαρακτήρα «αντιπαραθέσεις» για ανούσια ζητήματα, όπως είναι το ποιος είναι περισσότερο Συναγερμικός και γνήσιος συνεχιστής των πολιτικών του Νίκου Αναστασιάδη.

  • Έτσι όσο η τάχατες σύγκρουση Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη αποσπούσε την προσοχή της κοινής γνώμης από τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και τους εμφάνιζε ως τους μόνους πρωταγωνιστές στα τηλεοπτικά Δελτία, ήταν όλα καλά στην «άγια οικογένεια» της Δεξιάς…

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Ο Α. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Όμως ενώ κορυφώνεται η προεκλογική καμπάνια και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ξεδιπλώνει το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του και περιοδεύει συνεχώς μέσα στον κόσμο σε όλη την Κύπρο, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. 

Δεν μπορούν πλέον ούτε κάποια Γραφεία Ερευνών να αλλοιώνουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης και αναγκαστικά δίνουν νούμερα που προσεγγίζουν την πραγματικότητα. Έτσι βγαίνει προς τα έξω και στις παρουσιάσεις των ερευνών των προτιμήσεων της κοινής γνώμης, το γεγονός ότι ο κ. Μαυρογιάννης γίνεται, όσο προχωρούμε προς την ημέρα της «κρίσης του λαού», αποδεκτός από όλο και περισσότερους πολίτες.

Βεβαίως οι επιτελείς των δύο συναγερμικών υποψηφίων γνωρίζουν τις πραγματικότητες. Γι’ αυτό και αφήνιασαν. Γι’ αυτό και ο Νίκος Χριστοδουλίδης ένιωσε στην ανάγκη να υπενθυμίσει πως παραμένει ατόφιος Συναγερμικός διαβεβαιώνοντας πως στην κυβέρνηση που οπτασιάζεται πως θα σχηματίσει θα συμμετέχουν και Συναγερμικοί και μ’ αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει να κυβερνά ο ΔΗΣΥ!

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» ότι ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι παρών στην νέα κυβέρνηση, ότι αν εκλεγεί θα ζητήσει από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να συμμετέχει ο ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση του και ότι μάλιστα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με στελέχη του ΔΗΣΥ για να εξασφαλιστεί αυτό.

  • «Μιλώ, είπε, και με στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) που δεν στηρίζουν την υποψηφιότητά μου και ασπάζονται την ανάγκη την επομένη των εκλογών να κινηθούμε στο πλαίσιο μίας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής με τη συμμετοχή και του ΔΗΣΥ».

Ήταν μια δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Αβέρωφ Νεοφύτου αφού ξεκάθαρα του έλεγε πως δεν περνά καν στο δεύτερο γύρο, πράγμα που είπε και στη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δηλώνοντας πως το δίλημμα είναι μεταξύ Νίκου Χριστοδουλίδη και ΑΚΕΛ.

  • Βεβαίως ο Ν. Παπαδόπουλος από τη μια σιγοντάρει τον υποψήφιο που στηρίζει το κόμμα του αλλά από την άλλη επιχειρεί και κτύπημα κάτω από τη μέση κατά του Ανδρέα Μαυρογιάννη τον οποίο εμφανίζει ως υποψήφιο του ΑΚΕΛ και όχι ως ανεξάρτητο.

ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ…

Οι… αψιμαχίες μεταξύ των δυο Συναγερμικών έφτασαν στα όρια του γελοίου όταν το σύνολο των υπουργών και υφυπουργών, Επιτρόπων και άλλων διορισμένων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με εξαίρεση ένα, τον Κ. Καδή, με κοινή δήλωση τους διέψευσαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη πως βρίσκονται σε διαβούλευση μαζί του. Και μόνο το γεγονός πως ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε από τον «αγία οικογένεια» των «άριστων των αρίστων» να υπογράψουν δήλωση νομιμοφροσύνης, προδίδει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η παράταξη του.

  • Όμως το αστείο της υπόθεσης είναι πως οι «άριστοι» δεν βρήκαν καμιά θέση στα ζητήματα του Κυπριακού, έστω της εσωτερικής διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη με την οποία να δηλώσουν διαφωνία, επιβεβαιώνοντας έτσι πως οι πολιτικές και των δυο υποψηφίων του ΔΗΣΥ είναι πανομοιότυπες.

Αλλά πως να μην είναι, όταν ο «αντάρτης» Ν. Χριστοδουλίδης νυχθημερόν δηλώνει πίστη και προσήλωση στις αρχές και τα πιστεύω του ΔΗΣΥ και υπερασπίζεται τη δεκαετή διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του Συναγερμού;

Με τη δήλωση του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ δεν μένει η παραμικρή αμφιβολία πως τυχόν εκλογή του θα σημαίνει συνέχιση της διακυβέρνησης του κόμματος της Δεξιάς.

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, το γεγονός ότι η μοναδική επιλογή που δημιουργεί προοπτικές για ΑΛΛΑΓΗ στη διακυβέρνηση του τόπου, για να απαλλαγεί ο τόπος από τη διακυβέρνηση της χώρας από το Συναγερμό και τους ομογάλακτους του της ακροδεξιάς και άλλων κομμάτων μέχρι το λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, είναι η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

«Μ’ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ

ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ»…

Σύμφωνα με ενημερωμένες κομματικές πηγές ακριβώς, στην κορύφωση της δημόσιας αντιδικίας μεταξύ Αβερωφικών και Χριστοδουλιδικών εμφανίστηκε ο… «από μηχανής θεός» και άλλαξε το μενού στο δημόσιο διάλογο. Από τη μια μέρα στην άλλη διαφοροποίησαν την ατζέντα. Και αυτό συνέβη ακριβώς 24 ώρες πριν από τη «διακαναλική» των 4 ιδιωτικών καναλιών για τις προεδρικές.

Ο «μεγάλος αδελφός» που κινεί τα νήματα στη Δεξιά φρόντισε να στρέψει τα ομαδικά πυρά της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ εναντίον του ανεξάρτητου υποψηφίου, δίνοντας άλλοθι προς τους δημοσιογράφους των καναλιών να εστιάσουν τάχατες με τις ερωτήσεις τους στα θέματα της επικαιρότητας, άσχετα εάν αυτή διαμορφώθηκε τεχνητά.

Έτσι «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Και «κατάπαυση» του πυρός μεταξύ των δυο Συναγερμικών υποψηφίων και οργανωμένη επίθεση από τους δυο και τα ελεγχόμενα κανάλια από την κυβέρνηση και το κατεστημένο της Δεξιάς.

ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ! 

Και οι «άριστοι» ανέλαβαν αμέσως δράση με πρωτοστάτη τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη ο οποίος ενεργεί όχι ως υπουργός αλλά ως μέλος του εκλογικού επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οι προκλητικές παρεμβάσεις του κ. Πετρίδη ο οποίος προφανώς νιώθει την ανάγκη να δίνει συνεχώς διαπιστευτήρια κομματικού πατριωτισμού, ελέω επομένης μέρας των προεδρικών με τον ΔΗΣΥ εκτός κυβέρνησης, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη και του ΑΚΕΛ.  Είναι «αντιθεσμική» η προεκλογική παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κατά του Ανδρέα Μαυρογιάννη, τόνισε ο ηγέτης του Κόμματος Στέφανος Στεφάνου και ζήτησε από τον κ. Πετρίδη, εαν θέλει να εμπλακεί στην προεκλογική του προέδρου του ΔΗΣΥ, «να παραιτηθεί από Υπουργός και να μπει στο επιτελείο του κ. Αβέρωφ»!

Στ’ αχνάρια του Κ. Πετρίδη κινείται και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ο οποίος περιφέρεται σε χωριά και καλεί τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ να εργαστούν ώστε να αναδειχθεί στην Προεδρία ο Αβέρωφ Νεοφύτου….

Ο πανικός της ηγεσίας του ΔΗΣΥ δεν κρύβεται πλέον με τίποτα και στην απόγνωση τους χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Στη δημόσια υπηρεσία οργιάζουν οι Κλαδικές του ΔΗΣΥ ενώ το   κεντρικό επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου ετοιμάζει οργανωμένες επιθέσεις επιλεκτικά κατά του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη.

  • Όπως πληροφορούμαστε από πολύ καλά ενημερωμένη πηγή, με τη συνέργεια και υπηρεσιών του κράτους, έκαναν επισταμένες έρευνες για τον «βίο και την πολιτεία» του Ανδρέα Μαυρογιάννη και δεν βρήκαν οτιδήποτε το μεμπτό.

Γι’ αυτό και δόθηκαν οδηγίες να ξεψαχνίσουν στενούς συνεργάτες του για να βρουν οτιδήποτε που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο λάσπης που ετοιμάζονται να κλιμακώσουν κατά του ανεξάρτητου υποψηφίου, στην αδυναμία τους να  τον αντιμετωπίσουν με αντιπαράθεση επιχειρημάτων στο Κυπριακό και στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. 

  • Προφανώς και πάλι δεν τα κατάφεραν και δόθηκαν οδηγίες από το «μεγάλο αδελφό» για στημένες υποθέσεις σε βάρος συνεργατών ή και επώνυμων υποστηρικτών του κ. Μαυρογιάννη!

Θυμίζουν την λαϊκή ρήση, «ο πνιγμένος  προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά για να σωθεί». Ότι και να κάνουν, ο τροχός ξεκίνησε και δεν μπορούν να τον σταματήσουν!

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης