Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΠροκλητική χρησιμοποίηση του κρατικού μηχανισμού στην προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου -Του Πέτρου...

Προκλητική χρησιμοποίηση του κρατικού μηχανισμού στην προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου -Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

-

Συντεταγμένα ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως «ο πρόεδρος των δυο κρατών» και ο ατζέντης πώλησης «χρυσών διαβατηρίων» και το κόμμα του, «κτυπούν ρέστα» στην κυριολεξία χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους υπέρ του υποψήφιου τους, του Αβέρωφ Νεοφύτου. Ναι του ορμώμενου εξ Αργάκας πολιτικάντη ο οποίος θέλει να εμφανίζεται ως… «σύγχρονος» πολιτικός αλλά κυριευμένος από τον πανικό του, βλέποντας πως τα ποσοστά του «κόλλησαν» γύρω στο 20%, «κτυπά ρέστα» καπηλευόμενος τον κρατικό μηχανισμό στην προεκλογική του εκστρατεία.

  • Όπως πληροφορούμαστε οι Κλαδικές του ΔΗΣΥ στον κρατικό μηχανισμό ασκούν αφόρητες πιέσεις σε ανώτερους λειτουργούς της δημόσιας υπηρεσίας για να δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση στήριξης του υποψηφίου του κόμματος τους.

Απευθύνονται κυρίως σε άτομα που ευνοήθηκαν στη διάρκεια της δεκαετίας για προαγωγές και μεταθέσεις και τους ζητούν πιεστικά «να ξεπληρώσουν την υποχρέωση τους»…

Ενοχλούν ακόμα και άτομα που προήχθησαν με βάση τα προσόντα τους και                                                            δεν είχαν καμιά απολύτως επαφή είτε με τα ρουσφετολογικά επιτελεία του Προεδρικού είτε με το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ.

Είναι γνωστή εξάλλου και πολύ χαρακτηριστική επί του προκειμένου, η περίπτωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ονούφριου Κουλλά, ο οποίος στη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, εκνευρισμένος από τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ περί αισχροκέρδειας στα καύσιμα  , καθώς και το γεγονός ότι οι κρατικοί λειτουργοί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρία απέφυγαν να υιοθετήσουν το αφήγημα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια- ανέφερε με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα καύσιμα».

Απευθυνόμενος επίσης στους κρατικούς λειτουργούς, ανέφερε με διατακτικό τρόπο το εξής: «Να απαντάτε στο ΑΚΕΛ».

Μάλιστα, όταν στη συνέχεια η λειτουργός του Υπουργείου Εμπορίου πήρε το λόγο και έκανε αναφορά σε ελέγχους, αποφεύγοντας να υιοθετήσει το αφήγημα της κυβέρνησης για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα, ο κ. Κουλλά την κάλεσε ευθέως είτε να απαντήσει στο ΑΚΕΛ, είτε να παραιτηθεί!

Η προκλητική συμπεριφορά του κ. Κουλλά προκάλεσε την αντίδραση τόσο του βουλευτή του ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού, όσο και των υπολοίπων ομάδων της αντιπολίτευσης.

Αυτός είναι δυστυχώς ο πολιτικός πολιτισμός των κυβερνώντων!

 

ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!

Με θράσος «χιλίων Καρδιναλίων», ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ περιφέρονται στα κυβερνητικά γραφεία προπαγανδίζοντας υπέρ του υποψήφιου τους! Όπως μας αναφέρθηκε υπάρχουν περιπτώσεις που η συμπεριφορά Συναγερμικών είναι τέτοια που δημιουργούν και προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας.

Όμως, σύμφωνα και με τη λαϊκή ρήση, «το ψάρι βρωμά από την κεφαλή»… Λίγες μόλις βδομάδες από τις προεδρικές εκλογές, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης συνεχίζει να κόβει καθημερινά κορδέλες και να μοιράζει υποσχέσεις, ενώ οι υπουργοί του συμμετέχουν σε κομματικές συγκεντρώσεις και προβαίνουν καθημερινά σε βολέματα ημετέρων, με προσλήψεις, προαγωγές και ευνοιοκρατικές μετακινήσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα!

  • Βεβαίως όλα αυτά σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της κρατικής μηχανής αλλά και των δημοσίων οικονομικών. Γιατί και οι δημόσιοι λειτουργοί και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου πληρώνονται με τα λεφτά των φορολογουμένων για να υπηρετούν τους πολίτες και όχι για να λειτουργούν ως υπάλληλοι του κυβερνώντος κόμματος.

Πρόκειται για αναχρονιστικές πρακτικές που θυμίζουν  παρωχημένες εποχές καλλιέργειας  πελατειακών σχέσεων μεταξύ πολιτών και κυβερνώντων. Χωρίς ενδοιασμό ταυτίζουν το κυβερνών κόμμα με την κυβέρνηση. Οι δημοκρατικοί θεσμοί, η αξιοκρατία και η χρηστή διοίκηση πλήττονται βάναυσα!          

Η απροκάλυπτη εμπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του στην προεκλογική εκστρατεία του Αβέρωφ Νεοφύτου με το πρόσχημα του «απολογισμού του κυβερνητικού έργου», δεν προσφέρουν στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών. Με τέτοιες πρακτικές και μεθόδους δεν μπορούν το κυβερνών κόμμα και ο υποψήφιος του να οδηγήσουν τον τόπο μπροστά.  Αντίθετα, μας επιστρέφουν στο μεσαίωνα, στις εποχές του σκοταδισμού!

  • Πρόκειται για πρακτικές αναχρονισμού και όχι εκσυγχρονισμού, όπως επαγγέλλονται στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους ο υποψήφιος τους και οι εκπρόσωποι του.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ασφαλώς αυτές είναι  πρακτικές που δεν αφορούν ούτε κατά διάνοια την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης από τους πολίτες για το ήθος και την αξιοπρέπεια του, για την προσήλωση του στα θέματα χρηστής διοίκησης και αξιοκρατίας.

Γι’ αυτό και είναι ο άνθρωπος στον οποίο στηρίζουν τις ελπίδες τους ότι με την εκλογή του στην προεδρία του κράτους θα εργαστεί για ν’ αφήσουμε ως κράτος πίσω τα δίσεκτα χρόνια της σήψης, της διαπλοκής και της διαφθοράς και θα γυρίσουμε σελίδα με πολιτικές που θα εγγυώνται μια προοδευτική και ποιοτική αλλαγή, εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής του τόπου, ένα κράτος που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη.

Μια κυβέρνηση που θ’ αφουγκράζεται τα προβλήματα των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και θα διαμορφώνει και εφαρμόζει πολιτικές που θα απαντούν στα αιτήματα της κοινωνίας.

Διαβάστε Επίσης