Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Απώλειες στην τελική ευθεία και αφήνιασαν οι 2 Συναγερμικοί υποψήφιοι…

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Απώλειες στην τελική ευθεία και αφήνιασαν οι 2 Συναγερμικοί υποψήφιοι…

-

Και έτσι έπραξαν τα καλοκουρδισμένα και καλοταϊσμένα με τους πακτωλούς της πολιτικής διαφήμισης και όχι μόνο, μέσα μαζικής παραπληροφόρησης και συσκότισης, οι συνήθως ύποπτοι καναλάρχες και μεγαλοεκδότες εντύπων και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

  • Τα επιτελεία των δυο συναγερμικών υποψηφίων βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση με την κίνηση Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος στην κυριολεξία «κτύπησε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».

Ο κ. Μαυρογιάννης, ζητώντας και δημοσιοποιώντας να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί για τις σχέσεις του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και ανθρώπων από τον άμεσο περίγυρο του, με τον Ρώσσο ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ και οι ενέργειες που υποστηρίζει ο συγγραφέας ότι προέβηκαν κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι προς ικανοποίηση των ιδιωτικών του συμφερόντων, την ίδια ώρα εκ των πραγμάτων έριχνε την μπάλα στα πόδια των δυο κύριων ανθυποψηφίων του, τού στενότερου συνεργάτη κατά την υπό αναφορά περίοδο, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

  • Κανείς δεν εξεπλάγην από τη στάση και των δυο Συναγερμικών υποψηφίων οι οποίοι έκαναν πως «ουδέν είδαν, ουδέν άκουσαν» και σφυρίζοντας αδιάφορα επιχείρησαν να προσπεράσουν τον ογκόλιθο της σήψης και της διαφθοράς που βρίσκεται μπροστά τους.

Η Συμμορία που μας κυβερνά με τους Αβεροφοχριστοδουλίδηες, ξέρει καλά τα παιχνίδια επικοινωνίας και πως να ταίζει με κουτόχορτο τα πλήθη…

 ΄Ετσι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος έβγαλαν άχνα. Ούτε μια λακωνική έστω δήλωση από τα επιτελεία τους. Ανέλαβε να… «καθαρίσει» εκ μέρους τους ο Μεγάλος Αρχηγός της Συμμορίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο μετρ των παιχνιδιών συσκότισης και παραπλάνησης των πολιτών, ο άνθρωπος που νιώθει πως έχει τη δύναμη να υπόσχεται τον ουρανό με τ’ άστρα και να αθετεί χωρίς κόστος τα υποσχεθέντα, θυμήθηκε τη… διαφάνεια. Μια βδομάδα μετά το σφυροκόπημα που δέχτηκε από τον Ανεξάρτητο Υποψήφιο  Ανδρέα Μαυρογιάννη προέβη σε δήλωση αναφέροντας πως και ο ίδιος επιθυμεί διερεύνηση των όσων αναφέρονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη.

Ασφαλώς και δεν τον έπιασαν οι ευαισθησίες. Το έπραξε μόνο και μόνο γιατί με την προβολή και τις διαστάσεις που προσλάμβανε το θέμα, «κέρδιζε πόντους» προεκλογικά ο κ. Μαυρογιάννης σε βάρος των δυο ευνοούμενων του, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη.

Γιατί εάν ο Ν. Αναστασιάδης είχε την πολιτική «ευαισθησία» ή εάν ένιωθε πως θα καταδικάσει τον συγγραφέα, γιατί δεν το  έπραξε με τα προηγούμενα βιβλία του ιδίου που επίσης στήνουν στον τοίχο τον Πρόεδρο και τον περίγυρο του;

 Ρισκάρει προεκλογικά όμως ο Πρόεδρος με το να ζητά κι αυτός διερεύνηση των ισχυρισμών σε βάρος του που περιέχονται στο τελευταίο βιβλίο του Μ. Δρουσιώτη με πιθανότητα επιβεβαίωσης πράξεων και ενεργειών προσώπων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίες πιθανόν να στοιχειοθετούν υποθέσεις διαφθοράς;

Σ’ αυτές περιλαμβάνεται και η σχέση που αποδίδεται από τον συγγραφέα, μέσα από την έρευνά του, στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και σε ανθρώπους από τον άμεσο περίγυρο του με τον Ρώσσο ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ και στις ενέργειες που υποστηρίζει ο συγγραφέας ότι προέβηκαν κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι προς ικανοποίηση των ιδιωτικών του συμφερόντων.

ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΗ

Η ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!

Κατ’ αρχήν η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς στην οποία ο κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης απέστειλε επιστολή και είχε τη Δευτέρα συνάντηση με τον πρόεδρο της κ. Χάρη Πογιατζή, δεν είναι σε θέση να διερευνήσει καμιά υπόθεση. Και ο λόγος είναι γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του φρόντισαν να μην δώσουν προσωπικό στην Αρχή αλλά και να μην έχουν ακόμη στη διάθεση τους εγκεκριμένους Κανονισμούς Λειτουργίας της!

Άρα;  Εκ του ασφαλούς πριν από τις εκλογές του Φλεβάρη του 2023, δεν πρόκειται να εξεταστεί καμιά υπόθεση, αλλά και ν’ αρχίσει η διερεύνηση, δεν πρόκειται να βγάλει αποτέλεσμα.

Καλά, δεν ενδιαφέρει τον Πρόεδρο, τον Αβέρωφ Νεοφύτου και το Νίκο Χριστοδουλίδη, τους απερχόμενους της κυβερνητικής παράταξης, να επιβεβαιωθούν οι εις βάρος τους ισχυρισμοί, έστω και μετά τις εκλογές;

Δυστυχώς, ούτε και σ’ αυτή την περίπτωση έχουν να φοβηθούν για ποινικές τουλάχιστον ευθύνες. Απλούστατα γιατί η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς όπως στήθηκε, σύμφωνα με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, δεν έχει δικαστική εξουσία. Αυτό που θα κάνει με τη διερεύνηση υποθέσεων διαπλοκής και διαφθοράς, είναι να αποστέλλει στη Γενική Εισαγγελία έκθεση για τα περαιτέρω. Αλλά και εδώ οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν τους βραχίονες τους.

  • Φρόντισαν να ελέγχουν και μετά την αποχώρηση τους τη Γενική Εισαγγελία διορίζοντας εν ενεργεία μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα το Γιώργο Σαββίδη και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, το Σάββα Αγγελίδη…

Γι’ αυτό και η αντιπολίτευση χωρίς περιστροφές δηλώνει πως η Γενική Εισαγγελία έχει καταστεί πλέον επίσημα βραχίονας και μοχλός της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Και προφανώς, μετά τις εκλογές, όταν βρεθούν στην αντιπολίτευση θα συνεχίσουν να τους είναι «πολύτιμα» εργαλεία…

 

ΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ

ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ …

Όπως και νάχει όμως το πράγμα, το θέμα όπως εμφανίστηκε στην κυπριακή κοινωνία με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να έχει πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβεβαιώνει στην πράξη πως «δεν όλοι οι πολιτικοί οι ίδιοι», χαλούσε το στημένο εν πολλοίς προεκλογικό, επικοινωνιακό παιχνίδι τους κι έπρεπε να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας σε άλλα «θεάματα…».

΄Ένα πρωτοσέλιδο» του «Πολίτη» για «μυστική συμφωνία» του ΔΗΚΟ με το Νίκο Χριστοδουλίδη, έδωσε την αφορμή που αναζητούσαν.  Όλα ανεξαιρέτως τα τηλεοπτικά κανάλια και οι εφημερίδες της Δεξιάς, άδραξαν την ευκαιρία και εδώ και μια βδομάδα βομβαρδίζουν με στάχτη την κοινή γνώμη. Το ΔΗΚΟ «διαψεύδει» λέει την ύπαρξη εγγράφου, αλλά ο ΔΗΣΥ κλείνει τ’ αυτιά του και συνεχίζει να… κατακεραυνώνει το ΔΗΚΟ και τον Χριστοδουλίδη πως έχουν συμφωνήσει για τη νομή της εξουσίας σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές…

  • Μέχρι τώρα μας φλόμωσαν με… «κόντρες» για το ποιος είναι ο «πιο… καλός» και «ωραίος» υποψήφιος μεταξύ των δυο και με αλληλοκατηγορίες για αντιδεοντολογικές και αθέμιτες ενέργειες και τώρα για το εάν υπήρξε ΚΑΙ γραπτή ή όχι συμφωνία μεταξύ ενός υποψηφίου και ενός κόμματος που τον υποστηρίζει.

Υποτιμούν εντελώς τη νοημοσύνη του κόσμου; Αυτό είναι το  μέγα πρόβλημα των πολιτών; Ενδιαφέρει νομίζουν κανένα εάν συμφώνησαν ή όχι πόσους υπουργούς και πόσους προέδρους σε ημικρατικούς θα έχει το ΔΗΚΟ, εάν εκλεγεί ο υποψήφιος που στηρίζει;

Ασφαλώς και το γνωρίζουν πως καθόλου δεν ενδιαφέρει τη μάζα των ψηφοφόρων. Όμως το θέμα έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα για ν’ αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από το πραγματικά μεγάλο ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς που και οι ίδιοι με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο εμπλέκονται, έστω πολιτικά, ιδιαίτερα που σύμφωνα με τις κυλιόμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης που πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση, καταγραφόταν συνεχής ανοδική τάση στη δημοφιλία και τη στήριξη του Ανεξάρτητου Υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη.    

Κι αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των καναλιών, αυτή τη βδομάδα.                                   

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης