Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΑβέρωφ Νεοφύτου: Με σκυμμένο το κεφάλι, «συνεμορφώθην με τας υποδείξεις» του Αναστασιάδη!

Αβέρωφ Νεοφύτου: Με σκυμμένο το κεφάλι, «συνεμορφώθην με τας υποδείξεις» του Αναστασιάδη!

-

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ διαπιστώνοντας και με βάση τα αποτελέσματα μετρήσεων της κοινής γνώμης πως «δεν τραβά» η υποψηφιότητα του για τις προεδρικές του ερχόμενου Φλεβάρη, ευρισκόμενος σε κατάσταση πανικού επιχείρησε να αρχίσει το κτίσιμο «άλλοθι αποτυχίας». Παραπονέθηκε δημόσια για τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη αφήνοντας σκιές για συγκαλυμένη στήριξη του προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Προφανώς και «την πάτησε» ο Αβέρωφ Νεοφύτου και κυριολεκτικά ο Νίκος  Αναστασιάδης «τον ποδοπάτησε» όταν την Τετάρτη πήγε στο Προεδρικό για να πει υποτίθεται τα παράπονα του.

  • Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχοντας απέναντι του τον Νίκο Αναστασιάδη αντί παράπονα από τον ίδιο τα έριξε στους συνεργάτες του Προέδρου οι οποίοι τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές και δεν έχουν «ταράξει το πόδι τους», κατά την έκφραση του Αβέρωφ Νεοφύτου για να βοηθήσουν το κόμμα….

Ο Ν. Αναστασιάδης προφανώς πέτυχε αυτό που ήθελε. Ανάγκασε τον Αβέρωφ Νεοφύτου να παραδεχτεί πως από μόνος του ως προσωπικότητα δεν έχει καμιά απολύτως δυνατότητα επιτυχίας και πως μόνο με τη δική του στήριξη, τα δικά του δεκανίκια έχει ελπίδες…

Γίνεται αντιληπτό από τα όσα έγιναν γνωστά πως ο Αναστασιάδης με το γνωστό αυταρχικό χαρακτήρα του επέβαλε τους όρους του στον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος είναι πλέον και με… βούλα μαριονέττα του απερχόμενου προέδρου.

 

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ

ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

 

Στο προεδρικό μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου μετέβησαν οι Χάρης Γεωργιάδης, Παναγιώτης Δημητρίου και Πέτρος Δημητρίου.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος την προηγούμενη μέρα είχε μιλήσει για ενότητα και είχε προαναγγείλει και αποστολή επιστολής στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ η οποία όμως, μετά την συνάντηση και τις εκατέρωθεν διευκρινίσεις, δεν θα σταλεί…

Σε δηλώσεις εξερχόμενος του Προεδρικού και ερωτηθείς αν έχουν διαλυθεί οι όποιες σκιές υπήρξαν, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι είχε μια μακρά, ειλικρινή και εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο. Είπε ότι με τον Νίκο Αναστασιάδη τον συνδέουν κοινοί αγώνες μερικών δεκαετιών και μια συνεργασία πάντα με στόχο να βοηθούμε τον τόπο μας.

«Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχουμε και ακόμα ένα κοινό, έχουμε ένα κοινό σπίτι. Τον Δημοκρατικό Συναγερμό και ενωμένοι συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε, μια μάχη που έχει να κάνει με το μέλλον του τόπου μας», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ενωμένοι όλοι μαζί Δημοκρατικός Συναγερμός και Κυβέρνηση θα δώσουν και αυτή τη μάχη «και πιστεύουμε πως ακόμα μια φορά θα κρατήσουμε την Κύπρο στη σωστή πορεία, της σταθερότητας , της ασφάλειας και της ανάπτυξης».

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ

 ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ!

Οι δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το μεγάλο παράπονο του ήταν η «αδράνεια» των κυβέρνησης να δραστηριοποιηθεί για την προώθηση της υποψηφιότητας του.

  • Ουσιαστικά και με προκλητικό τρόπο προαναγγέλλει δέσμευση του Αναστασιάδη για επιστράτευση του κρατικού μηχανισμού στην προεκλογική του εκστρατεία!

Σύμφωνα με τη συνεννόηση που έγινε ο Πρόεδρος και οι υπουργοί, όπως και ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι θα συνεχίσουν την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου και θα δοθούν σε όλους οδηγίες να γίνεται αναφορά στη συμβολή του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά του προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου…

Οι κυβερνώντες καμουφλάρουν την προκλητική εμπλοκή του κρατικού μηχανισμού στην προεκλογική εκστρατεία κάτω από το πέπλο του τάχατες απολογισμού της θητείας του απερχόμενου Προέδρου Αναστασιάδη, πλην όμως τους διαφεύγει πως απολογισμός θα δικαιολογείτο στο τέλος της θητείας του Προέδρου κοντά στο Φεβράρη του 2023. Αλλά τα κίνητρα είναι αλλότρια. Αγχώθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ζητά πρόωρο απολογισμό κατά τομείς του κυβερνητικού έργου.

 

Όπως έλεγαν κομματικές πηγές, στον αρχικό σχεδιασμό της καμπάνιας του Αβέρωφ Νεοφύτου δεν προβλεπόταν «απολογισμός  του έργου της κυβέρνησης» γιατί είχε κριθεί πως οι πολιτικές συζητήσεις με επίκεντρο την πενταετία που ξεκίνησε με τη συμφωνία στο Eurogroup, το κούρεμα των καταθέσεων  και τα νεοφιλελεύθερα, αντιλαϊκά Μνημόνια της Τρόϊκα, θα έκαναν ζημιά στην προεκλογική του υποψήφιου του ΔΗΣΥ.

Γι’ αυτό και στον αρχικό προγραμματισμό ο Αβέρωφ Νεοφύτου επέλεξε να απευθύνεται στους πολίτες μιλώντας για την… «Κύπρο του αύριο», για να έλθουν οι επικοινωνιολόγοι να αποδώσουν τα θλιβερά αποτελέσματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης για τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ στο γεγονός  ότι  δεν «έπιανε τον παλμό» των προβλημάτων της κοινωνίας ενώ ο καυστικός λόγος της αντιπολίτευσης, κυρίως της  Αριστεράς, σε συνδυασμό με τις προτάσεις της για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα έδιναν την εικόνα ότι το κυβερνών κόμμα «ζει σε άλλο πλανήτη», και αποφεύγει τον απολογισμό της απερχόμενης κυβέρνησης γιατί δεν έχει να δώσει δείγματα γραφής.

  • Παράλληλα, ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ επιχειρεί με τη διαστρέβλωση να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για την αντιπολίτευση.

Ο ίδιος δεν αναφέρεται στις θέσεις του, ούτε στο Κυπριακό, αλλά ούτε και στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των πολιτών, για τον πληθωρισμό και ακρίβεια στα καύσιμα, στα τρόφιμα και στα άλλα καταναλωτικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

  • Ούτε λέξη δεν αρθρώνει για το κούρεμα των συντάξεων με το άδικο πέναλτι του 12% σε όσους βγήκαν με σύνταξη στα 63 τους χρόνια γιατί είχαν μείνει άνεργοι και δεν είχαν κανένα άλλο εισόδημα!

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν μιλά για την απορρύθμιση των συνθηκών εργασίας και τα προνόμια που η κυβέρνηση του έδωσε στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών. 

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ 

«Προκειμένου να ξεχαστεί προσωρινά ο ελέφαντας στο δωμάτιο και να πειστεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου ότι στηρίζει αυτόν ο Νίκος Αναστασιάδης και όχι τον άλλο Συναγερμικό υποψήφιο και παρασκηνιακά εκλεχτό του, τον Νίκο Χριστοδουλίδη, έχουν παραδώσει τους θεσμούς του κράτους και της κυβέρνησης στην Πινδάρου», σημειώνει το ΑΚΕΛ.

Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του:

«Το σκηνικό συνιστά ξεσάλωμα κομματικοποίησης του κράτους και των θεσμών. Οι Υπουργοί κινούνται με εντολές της Πινδάρου. Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω είναι επικεφαλής της εκστρατείας του Συναγερμού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει δημοσίως εξετάσεις κομματικής νομιμοφροσύνης στον Αβέρωφ Νεοφύτου δηλώνοντας δημόσια ότι πάνω από όλα έχει το κόμμα και την ενότητα του και ούτω καθεξής. Αν τα μισά από όσα βλέπει η κοινωνία την τελευταία περίοδο γινόντουσαν από άλλη κυβέρνηση και άλλο κόμμα, ο Συναγερμός θα διαρρήγνυε τα ιμάτια του μέρα νύχτα.

Είναι, προφανώς, μεγάλος ο πανικός τους και μεγάλη η δίψα τους να κρατηθούν στην εξουσία. Δεν είναι όμως δυνατόν να μην αφήνουν τίποτα όρθιο: ούτε θεσμούς, ούτε αρχές, ούτε δεοντολογία. Αυτό το ύφος και ήθος διακυβέρνησης πρέπει να τερματιστεί τον ερχόμενο Φλεβάρη».

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης