Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΚάτω οι κλέφτες των συντάξεων! Κατάργηση εδώ και τώρα του πέναλτι του...

Κάτω οι κλέφτες των συντάξεων! Κατάργηση εδώ και τώρα του πέναλτι του 12%!

-

«Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας είναι προσηλωμένο και υλοποιεί πολιτικές που ενισχύουν την ενεργό γήρανση, βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των ευάλωτων ατόμων, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, και διασφαλίζουν την ασφαλή και ανεξάρτητη διαβίωσή τους», ανέφερε η Υφυπουργός, Αναστασία Ανθούση, τελώντας τα εγκαίνια του νέου χώρου στέγασης του ΣΚΕ Κούρη – Ξυλούρικου.

Για ποια «ενεργό γήρανση» μας μιλά η κα Ανθούση;

  • Με τις συντάξεις πείνας; Με τις κουρεμένες κάθε μήνα με το τιμωρητικό, απάνθρωπο πέναλτι του 12%;

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Κυριάκος Κούσιος, ο καθ’ ύλην υπουργός Εργασίας, καλά την έχουν. Όπως με άλλη αφορμή κοκορεύτηκε ο Πρόεδρος όταν γινόταν λόγος για μίζες και δεκασμούς είπε πως «δεν έχω ανάγκη».

Ναι αυτοί δεν έχουν ανάγκη. Εκάμαν πολλά λεφτά. Χαλάλι τους! Αλλά ας σκεφτούν και όσους τα έχουν ανάγκη. Όχι για να ζουν μέσα στα πλούτη, τη χλιδή και την πολυτέλεια, αλλά για να έχουν μια υποφερτή διαβίωση. Να περάσουν το τελευταίο στάδιο της ζωής τους ως απόμαχοι της δουλειάς χωρίς τουλάχιστον να στερούνται τα βασικά. Να μπορούν να κυκλοφορούν, όσο τους το επιτρέπει η υγεία και οι δυνάμεις τους, ως άνθρωποι.

Αλλά που τέτοια ευαισθησία. Καλά λένε, ο χορτάτος ποτέ δεν σκέφτεται το νηστικό!

  • Έτσι κύριοι Αναστασιάδη και Κούσιο;

Τουλάχιστον κρύψετε, μην προκαλείτε τους «απόμαχους» της δουλειάς, άσε που πλείστοι από αυτούς συνεχίζουν και εργάζονται και μετά τα 63 και τα 65 κι άλλοι και μετά τα 70, όσο αντέχουν και σ’ όποια δουλειά τους δέχονται, γιατί δεν τα βγάζουν πέρα με τις πενιχρές συντάξεις, με τις συντάξεις πείνας!

 

ΕΧΟΥΝ  ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ!

Βεβαίως και δεν αναμένουμε να «κρύψουν». Έχουν και θράσος οι κυβερνώντες. Γι’ αυτό και ο υπουργός Εργασίας ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας χωρίς αιδώ αναφέρθηκε στο σχέδιο – έκτρωμα που ετοιμάζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου του για δήθεν αποκατάσταση της μείωσης των συντάξεων με το 12%  των αποκοπών για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους.

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, το σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το πέναλτι 12%, με τις παραμέτρους οι οποίες έχουν τεθεί από το Υπουργείο Εργασίας. η αποκατάσταση της μείωσης στη σύνταξη του δικαιούχου θα γίνεται στο 81ο  έτος της ηλικίας του, τη στιγμή κατά την οποία το προσδόκιμο ζωής είναι στα 80,5 χρόνια για τους άνδρες και στα 84,5 χρόνια για τις γυναίκες!

  • Με δυο λόγια, η κατάργηση του πέναλτι 12% θα έρθει μετά θάνατον, ενώ όσοι προλάβουν να την πάρουν προφανώς δεν θα την απολαύσουν στο βαθμό που την δικαιούνται αφού θα βρίσκονται πλέον σε προχωρημένη ηλικία.

Τόση… είναι η φιλευσπλαχνία του Αναστασιάδη, του Κούσιου και του Αβέρωφ Νεοφύτου, του  αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ.

Ούτε ο κ. Νεοφύτου ως… «original» υποψήφιος του ΔΗΣΥ, ούτε και ο έτερος υποψήφιος του κόμματος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τοποθετήθηκαν δημόσια για το θέμα.

Κατά τη συνεδρία ο υπουργός Εργασίας χωρίς κανένα ενδοιασμό έσβησε κάθε ελπίδα για άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι συνταξιούχοι, διευκρινίζοντας πως η πρόσφατη αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη για «στρέβλωση» αφορούσε την εξέταση της ενδεχόμενης εξομοίωσης των απολαβών στις συντάξεις αυτών που αφυπηρετούν στο 63ο έτος και αυτών που αφυπηρετούν στο 65ο  έτος, όχι την κατάργηση του ισοπεδωτικού πέναλτι 12% όπως εκλήφθηκε από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας!

Ακόμη, επανέλαβε την κάθετη αντίθεση της κυβέρνησης στην παραχώρηση του δικαιώματος σε ανεργιακό επίδομα σε όσους δεν αφυπηρετούν στο 63ο έτος, όπως ισχύει για όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους!

Ξεκάθαρη θέση Α. Μαυρογιάννη:
κατάργηση του άδικου πέναλτι 12% στις συντάξεις

Μόνο ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης πήρε ξεκάθαρη θέση τονίζοντας πως η θέση της κυβέρνησης του Συναγερμού για το πέναλτι του 12% στις συντάξεις είναι κατάφωρα αντικοινωνική και ισοπεδωτική.

Η πρόταση της κυβέρνησης για κατάργηση του πέναλτι του 12% στο 81ο έτος, δεδομένου ότι το προσδόκιμο ζωής υπολογίζεται στα 80 και 84 έτη, είναι η απόλυτη κοροϊδία, αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του εκλογικού επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη Πάνος Παρράς.

«Πρόκειται για πρόταση χωρίς κανένα αντίκρισμα, που αποδεικνύει ξανά ότι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, δεν είναι στις προτεραιότητές τους».

Θέση και πρόταση του Ανδρέα Μαυρογιάννη, είναι η άρση της αδικίας του πέναλτι του 12% που εφαρμόζεται με τη συνταξιοδότηση στο 63ο έτος, με στόχο να δοθεί μια ισορροπημένη λύση που να λαμβάνει υπόψη τα χρόνια συνεισφοράς στο σύστημα, με σεβασμό στη βιωσιμότητα του ταμείου και του ορίου συνταξιοδότησης, τονίζει ο κ. Παρράς.

«Βασική μας προτεραιότητα, είναι ένα συνταξιοδοτικό σύστημα αξιόπιστο που να εξασφαλίζει επαρκείς συντάξεις και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους».

Διαβάστε Επίσης