Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΚατάργηση εδώ και τώρα του άδικου πέναλτι στις συντάξεις!

Κατάργηση εδώ και τώρα του άδικου πέναλτι στις συντάξεις!

-

Η σύσκεψη αποφάσισε ότι στην προσπάθεια της να διευρύνει το μέτωπο διεκδίκησης θα καλέσει όλες ανεξαίρετα τις Συνδικαλιστικές, Κοινωνικές και άλλες ενδιαφερόμενες οργανώσεις σε νέα σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου η ώρα 4 μ.μ.

Στη νέα σύσκεψη θα παρθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα και ενδεικνυόμενα μέτρα με σκοπό την επίλυση του προβλήματος με την κατάργηση του πέναλτι του 12%. 

Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ

ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ 

Σθεναρή στήριξη όσοι έχουν θυματοποιηθεί από την παράλογη και άδικη αποκοπή των συντάξεων, βρίσκουν από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ η οποία επαναφέρει και θέτει επιτακτικά το θέμα με αφορμή  δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για το συνταξιοδοτικό.

Ο Ν. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό στη διάρκεια συνέντευξη τύπου για παρουσίαση την περασμένη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου του λεγόμενου πυλώνα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία Χωρίς Αποκλεισμούς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του στην εκδήλωση για παρουσίαση του συγκριμένου πυλώνα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η διαβούλευση για τη Μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού Συστήματος των Κοινωνικών Ασφαλίσεων «ευρίσκεται στο τελικό στάδιο».

Η αναφορά του Προέδρου προκάλεσε έκπληξη στους συνδικαλιστές που ασχολούνται με το θέμα αφού όχι μόνο δεν συμμετέχουν αλλά δεν γνωρίζουν να άρχισε καν τέτοιος διάλογος!

Η ΠΕΟ σε ανακοίνωση της επισημαίνει:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησε ακόμα η συζήτηση του θέματος στις θεσμοθετημένες δομές κοινωνικού διαλόγου» και προσθέτει:

  • «Η ΠΕΟ εύλογα διερωτάται, με ποιους διαβουλεύεται η κυβέρνηση και βρίσκεται στο τελικό στάδιο; Αυτή η αναφορά του Προέδρου μπήκε στην ομιλία του εν αγνοία του θέματος ή θα βρεθούμε μπροστά σε αποφάσεις που πάρθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων;

»Η ΠΕΟ απαιτεί, άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος με προτεραιότητα το ζήτημα του πέναλτι 12% στις συντάξεις».

Παράλληλα η ΠΕΟ ξεκαθαρίζει ότι «θα υπάρξει αντίδραση εάν βρεθούμε μπροστά σε μονομερείς αποφάσεις»!.

Διαβάστε Επίσης