Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΠροειδοποιούν με δυναμικά μέτρα οι λιμενεργάτες. Απέρριψαν μεσολαβητική πρόταση της Υπ. Εργασίας...

Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα οι λιμενεργάτες. Απέρριψαν μεσολαβητική πρόταση της Υπ. Εργασίας για Συλλογική Σύμβαση

-

 
 Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, σε χθεσινές Γενικές Συνελεύσεις των λιμενεργατών, μελών της ΣΕΚ και ΠΕΟ, που έγιναν στα δυο λιμάνια, αποφασίστηκε η απόρριψη της πρότασης που στάλθηκε την Τετάρτη από την Υπουργό, όχι όμως στο σύνολο της, αλλά σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν στην αναδρομικότητα και τις ημερομηνίες εφαρμογής κάποιων αυξήσεων.
 
Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως, ως πρώτη αντίδραση στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, από την ερχόμενη Δευτέρα οι λιμενεργάτες θα απέχουν από οποιανδήποτε υπερωριακή απασχόληση, μέχρι τη διευθέτηση του ζητήματος.
 
Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων που έγιναν τους τελευταίους 13 μήνες μεταξύ συντεχνιών και εργοδοτική πλευρά (Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων, DP World Limassol και Eurogate Container Terminal Limassol), η Υπουργός Εργασίας ανέλαβε προσωπικά το θέμα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, μέσα από μεσολαβητική της πρόταση.
 
Οι συντεχνίες αναμένουν την αντίδραση της Ζέτας Αιμιλιανίδου και κατά πόσο θα υπάρξει οποιαδήποτε νέα πρόταση ή συζήτηση των σημείων διαφωνίας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η θέση της εργοδοτικής πλευράς επί της πρότασης της Υπουργού.
 
Την ίδια ώρα, οι συντεχνιακές πηγές δεν απέκλεισαν, σε περίπτωση που αφεθεί να διαιωνίζεται το πρόβλημα, να υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων.

Διαβάστε Επίσης