Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΔΕΔΕ: Ανησυχία για τις επιθέσεις εναντίον του Δρ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Συμπαράσταση ΔΕΔΕ...

ΔΕΔΕ: Ανησυχία για τις επιθέσεις εναντίον του Δρ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Συμπαράσταση ΔΕΔΕ στον Πρύτανη και στη Σύγκλητο

-

Γίνεται λόγος για «επιλεκτική ευαισθησία» βουλευτών, εκφράζεται συμπαράσταση για το θέμα στον Πρύτανη και στη Σύγκλητο, ενώ η συντεχνία λέει ότι προσβλέπει σε αναθεώρηση της νομοθεσίας για περαιτέρω θωράκιση της αυτονομίας των πανεπιστημίων.
 
«Η σπουδή που έχει επιδειχθεί από βουλευτές είναι πρωτοφανής, φτάνοντας σε τέτοιο σημείο ώστε να έχουν απειλήσει ότι θα απορρίψουν ολόκληρο τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου καθώς και ότι θα εξετάσουν ποινική δίωξη της Συγκλήτου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ γίνεται λόγο για «δυσανάλογες αντιδράσεις που πλήττουν συλλήβδην όλους τους εργαζομένους του Πανεπιστημίου, την αυτονομία του πανεπιστημίου, και κατ’ επέκταση κλονίζουν την εμπιστοσύνη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει τον κάμηλο, ειδικά σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του ασυμβίβαστου και της σύγκρουσης συμφέροντος».
 
«Η επιλεκτική ευαισθησία που δείχνουν ορισμένοι βουλευτές για ένα ζήτημα άδειας άνευ απολαβών, ενώ δεν δείχνουν ανάλογη ευαισθησία σε ζητήματα διαφθοράς και πραγματικής διασπάθισης δημοσίου χρήματος, δημιουργεί απορίες ως προς τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τη συγκεκριμένη δίωξη» συμπληρώνεται.

Εκφράζεται τέλος η ελπίδα ότι το ζήτημα θα επιλυθεί σύντομα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την κοινή λογική. «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Πρύτανη και στη Σύγκλητο και προσβλέπουμε σε αναθεώρηση της νομοθεσίας, έτσι ώστε να εναρμονιστεί με αυτή άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να θωρακιστεί περαιτέρω η αυτονομία των πανεπιστημίων» καταλήγει η ΔΕΔΕ.

Διαβάστε Επίσης