Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπεράνω όλων τα κέρδη τους! Το χαλούμι και το ολιγοπώλιο των μεγαλοτυροκόμων:...

Υπεράνω όλων τα κέρδη τους! Το χαλούμι και το ολιγοπώλιο των μεγαλοτυροκόμων: «Αυτός είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»!

-

Η προσφυγή των μεαλοτυροκόμων που λειτουργούν ως ολιγοπώλιο και δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, βασίζεται σε πέντε σημεία:

Πρώτον, υποστηρίζουν ότι η Κομισιόν «υπέπεσε σε πρόδηλη πλάνη εκτιμήσεων και παραβίαση σχετικών άρθρων και δεν εξέτασε πλήρως την αίτηση καταχώρησης του χαλουμιού ως ΠΟΠ. 

Δεύτερον, ισχυρίζονται ότι  η Κομισιόν δεν εξέτασε αν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός.

Ο τρίτος λόγος αφορά το γεγονός ότι η Κομισιόν παραβίασε την αρχή της χρηστής διοίκησης. Ως τέταρτος λόγος αναφέρεται ότι ο προσβαλλόμενος κανονισμός είναι ανεπαρκώς αιτιολογημένος και πέμπτος ότι η Κομισιόν παραβίασε την αρχή της χρηστής διοίκησης, επειδή τα κυπριακά Δικαστήρια έχουν ακυρώσει τις εσωτερικές εθνικές πράξεις επί των οποίων στηρίζεται ο προσβαλλόμενος κανονισμός.  

«Αυτός είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»! Πάνω απ΄ όλα για τους κεφαλαιοκράτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες τα κέρδη τους. Ποσώς τους ενδιαφέρει εάν με τις ενέργειες τους κινδυνεύουμε ως κράτος να χάσουμε το προνόμιο του προϊόντος

Ας μην ξεχνούμε ότι τα έσοδα από τις εξαγωγές χαλουμιού ξεπερνούν τα €260 εκατομμύρια τον χρόνο με την Μεγάλη Βρετανία να κατέχει περίπου το 45% των συνολικών εξαγωγών με έσοδα περίπου €115 εκατομμύρια. Το πήραν είδηση ότι στη Μεγάλη Βρετανία πρόσφυγες από την Συρία που έμειναν κάποια χρόνια στην Κύπρο και ειδικεύτηκαν στην κατασκευή χαλουμιού και τώρα βρίσκονται στο Λονδίνο και παράγουν μεγάλες ποσότητες και μάλιστα χαλούμι όπως το έφτιαχνε η γιαγιά…  

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης