Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΛΑΒΡΟΦ: Η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη σε λύση βάσει των ψηφισμάτων ΟΗΕ

ΛΑΒΡΟΦ: Η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη σε λύση βάσει των ψηφισμάτων ΟΗΕ

-

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις και να του εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη στάση που βεβαίως η Ρωσία έχει τηρήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τα πρόσφατα γεγονότα της παραβίασης του στάτους κβο της Αμμοχώστου από την Τουρκία».
 
Πρόσθεσε ότι είχε επίσης την ευκαιρία να μεταφέρει «τις θέσεις και την εμμονή μας στη συνέχιση του διαλόγου για εξεύρεση μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση πάντα των ψηφισμάτων των ΗΕ».

Ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε τη δική τους θέση αρχής, «ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης που να συνάδει απόλυτα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις ρωσικών ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κατά τη συνάντηση, εξέφρασε στον κ. Λαβρόφ, «ευγνωμοσύνη για τις θέσεις αρχών του ρωσικού κράτους και για την υποστήριξη της ρωσικής αντιπροσωπείας ως προς την εφαρμογή των ψηφισμάτων  του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και για τη θερμή υποστήριξη στο περιεχόμενο της προεδρικής δήλωσης του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας».
 
Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο αυτό αποτελεί ένα βήμα για το θέμα των Βαρωσίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «πάντοτε προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο μέσω της διπλωματικής οδού».

Διαβάστε Επίσης