Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΣτο στόχαστρο των μεγαλοεργοδοτών πάλι το Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού!

Στο στόχαστρο των μεγαλοεργοδοτών πάλι το Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού!

-

Αιτούνται δε το 1,2% εισφορά επί των απολαβών του κάθε εργαζόμενου που καταβάλλουν στο εν λόγω ταμείο να  μειωθεί στο 0,6%.  Δηλώνουν δε πως με την μείωση της εισφοράς που καταβάλλουν οι εργοδότες αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και θα μειωθεί το κόστος του μισθολογίου των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να καταστούν πιο ανταγωνιστικές. 

Οι απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών μου θύμισαν την παροιμία άλλ’ αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα! Τα θέλουν όλα δικά τους, μειώσεις φόρων και ΦΠΑ, επιχορηγήσεις, κρατική βοήθεια και κρατικές εγγυήσεις, που είναι χρήματα του φορολογούμενου, για να δανείζονται ανεξέλεγκτα από τις τράπεζες. 

Και όλα αυτά  την στιγμή κατά την οποία παρά και τις «προειδοποιήσεις» του Υπουργείου Εργασίας για απαγόρευση των απολύσεων, οι πλεονασμοί προσωπικού έχουν αυξηθεί. 

ΠΡΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 

Εξ όσον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το 2020 ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Ταμείο Πλεονάζοντος προσωπικού ήταν αυξημένος κατά 18,4% σε σύγκριση με το 2019 με το αριθμό των εργαζομένων που βγήκαν σε πλεονασμό να κυμαίνεται στις 3500 πρόσωπα με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που βγήκαν σε πλεονασμό τα τελευταία πέντε χρόνια να φτάνει περίπου τα 15.500 πρόσωπα. 

΄Ηδη για το 2021 οι αριθμοί είναι σημαντικά αυξημένοι και θα αυξηθούν περαιτέρω μετά το τέλος Αυγούστου.  Πολλές μικρές επιχειρήσεις έβαλαν ή θα βάλουν λουκέτο οι δε μεγαλοκαρχαρίες με ψύλλου πήδημα βγάζουν σε πλεονασμό εργαζόμενους επικαλούμενοι τον εκσυγχρονισμό, την αλλαγή στις μεθόδους παραγωγής, την κατάργηση τμημάτων στις επιχειρήσεις τους ή ακόμα επικαλούνται την μείωση του κύκλου εργασιών τους, πράγμα που δεν ευσταθεί γιατί παρά την πανδημία τα κέρδη αυτών των εταιρειών όλο και αυξάνονται. 

Είπατε τίποτε για κρατική αρωγή και προστασία των εργαζομένων; Τα θέλω των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι διαταγή στην κυβέρνηση του κεφαλαίου…

 

Διαβάστε Επίσης