Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Με την ακρίβεια, δεν τα βγάζουν πέρα και η ΕΚΥΣΥ ζητά...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Με την ακρίβεια, δεν τα βγάζουν πέρα και η ΕΚΥΣΥ ζητά αντισταθμιστικά μέτρα

-

«Το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, ιδιαίτερα όσων έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας έχει πληγεί σημαντικά, σε σημείο που αρκετοί δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες για επιβίωση», δήλωσε ο  Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες συνταξιούχων .

Όπως συμπλήρωσε, ιδιαίτερα φέτος με τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν τους καλοκαιρινούς μήνες και την διαρκή χρήση των κλιματιστικών από τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες, οι πρωτοφανείς αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρισμού έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ οι οποίοι είναι ασύγκριτα ακριβότεροι σε σχέση με προηγούμενους λογαριασμούς.

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αφού δεν έχει πάρει έγκαιρα μέτρα ώστε να μην αυξάνονται με ανεξέλεγκτο τρόπο οι τιμές τόσο του ρεύματος όσο και των καυσίμων», κατήγγειλε  ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ.

Συνέχισε αναφέροντας ότι λαμβάνοντας υπόψη ότι και άλλα  βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι το ψωμί, το γάλα κτλ είναι πολύ πιο ακριβά από τον μέσο όρο της Ε.Ε., η ΕΚΥΣΥ ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για έλεγχο των τιμών και την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών προς τους συνταξιούχους για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Διαβάστε Επίσης