Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΠοιά προτροπή κάνει το Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας στους παίκτες του...

Ποιά προτροπή κάνει το Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας στους παίκτες του Κυπριακού

-

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε έπειτα από την συνεδρίαση του υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται ότι “επαναδιατυπώθηκε η βούληση για μία λύση δύο ισότιμων, κυρίαρχων, ανεξάρτητων δύο κρατών, έτσι όπως αυτή προτάθηκε από την Τουρκία και την ‘τδβκ’, προκειμένου να συμβάλλει στην ειρήνη, την ηρεμία και την ευημερία και των δύο κοινοτήτων στο νησί. Έγινε έκκληση επίσης στους παίκτες του Κυπριακού, αντί να επιμένουν στην αδιάλλακτη προσέγγισή τους, να αποτελέσουν μέρος της λύσης”.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που βρίσκονται στις περιοχές της πυρκαγιάς, δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε 3.5 ώρες. Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ότι εξετάστηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζητήθηκε και το Κυπριακό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι: «Ο αγώνας εναντίον της οργάνωσης FETO θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα. Καταδικάζονται έντονα οι χώρες, που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK-PYD/YPG και τις ενθαρρύνουν να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους στοχεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.

Καλείται η Αρμενία να εγκαταλείψει την προσβλητική ρητορική και τις ενέργειές της, να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της και να αναπτύξει τη συνεργασία με τις χώρες της περιοχής».

Διαβάστε Επίσης