Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑEΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ «SIGMA»: ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΤΕΣ! Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αντιεμβολιαστών!

EΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ «SIGMA»: ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΤΕΣ! Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αντιεμβολιαστών!

-

Έβαλαν φωτιά σε οχήματα, στην είσοδο της πύλης του κτιρίου και προέβησαν σε βανδαλισμούς εντός του κτιρίου.

Από την επίθεση κινδύνευσε η ζωή εργαζομένων.

Το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Sigma διεκόπη με τον δημοσιογράφο Νέστωρα Βασιλείου να παρουσιάζει λίγο αργότερα μέσω βίντεο από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τις τραγικές αυτές εικόνες.

Ενώ βρισκόταν στον αέρα ο Νέστορας Βασιλείου, ενημερώθηκε από το κοντρόλ για την κατάσταση που επικρατούσαν, από τους έντρομους συναδέλφους. 

 Ο παρουσιαστής περιέγραψε την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία από τον αέρα του δελτίου, για να φτάσει συγκρότημα. 

 «Εάν μας ακούει η Αστυνομία ας κάνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 «Σπάνε τα αυτοκίνητά μας ακούω να ουρλιάζουν οι συνάδελφοι στο ακουστικό, δεν ξέρω τι άλλο να πω», είπε συγκλονισμένος. 

 «Φλέγεται η πύλη του συγκροτήματος. Άνθρωποι βρίσκονται μέσα και σπάνε τα αυτοκίνητά μας. Πετάνε πέτρες, σπάνε παράθυρα, επικρατεί μια κατάσταση…», περιέγραψε. 

Τα πρωτοφανή επεισόδια καταδίκασαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης δέχτηκε επίθεση από αντιεμβολιαστές οι οποίοι αυτή τη φορά από μέρες είχαν δημοσιοποιήσει τις προθέσεις τους για πρόκληση επεισοδίων έξω από το Προεδρικό και βίαιες επιθέσεις ειδικά εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού “Sigma”.

Ωστόσο, προφανώς η Αστυνομία «κοιμόταν», είτε δεν πήρε χαμπάρι, είτε υποτίμησε τον κίνδυνο. Οι ιθύνοντες της κυβέρνησης αποδείχτηκαν ανίκανο να υπερασπιστούν την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών και να προστατεύσουν την ιδιωτική περιουσία.

Άνκαι είχε προειδοποιηθεί από τους πρωτοστάτες και τους οργανωτές  των διαδηλώσεων, η Αστυνομία έσπευσε κατόπιν εορτής!

 Ο Προέδρος της Δημοκρατίας, η καθ’ ύλην υπουργός Δικαιοσύνης και «Δημόσιας Τάξης», ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος αντί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες γιατί για άλλη μια φορά αποδείχτηκαν ανίκανοι να κυβερνήσουν, παρέλασαν από το κανάλι για να κάνουν το σόου τους με έκφραση «συμπάθειας» προς τα θύματα της επίθεσης, προς αυτούς που υπέστησαν τις συνέπειες της διάλυσης και του κράτους δικαίου.

Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ –  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Η  «ΓΝΩΜΗ» καταδικάζει με βδελυγμία τα επεισόδια και εκφράζει τη συμπαράσταση της προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό «Sigma» που δέχτηκε την επίθεση από ομάδα αντιεμβολιαστών.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει την άποψη του για το κάθε θέμα, είναι δικαίωμα του και το υπερασπιζόμαστε φανατικά, στη διαμαρτυρία, αλλά δεν μπορεί να ενεργεί με τρόπο που να εμποδίζει την ελευθερία έκφρασης άλλων πολιτών και ακόμη περισσότερο να απειλεί ή να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων και οποιονδήποτε άλλων πολιτών.

Σε μια δημοκρατία είναι αυτονόητο το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και σ’ ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του είναι αυτονόητο ότι οι συντεταγμένοι θεσμοί του θα πρέπει να διασφαλίζουν την  ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος χωρίς εκφοβισμούς και βίαιες επιθέσεις. Δυστυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ αποδείχτηκε και σ’ αυτό τον τομέα κατώτερη των περιστάσεων. Ούτε τα μίνιμουμ της λειτουργίας του κράτους αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να διασφαλίσουν. Είναι ανίκανοι να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας!

Διαβάστε Επίσης