Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΔΗΜΟΤΙΚΕΣΟ Σίμος Ιωάννου, πόλος ενότητας των Αμμοχωστιανών

Ο Σίμος Ιωάννου, πόλος ενότητας των Αμμοχωστιανών

-

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΣΙΜΟ ΙΩΑΝΝΟΥ

  • Έκκληση στους δημότες να προσέλθουν στις κάλπες στέλνοντας μήνυμα αγώνα για ανακοπή του ολέθρου της διχοτόμησης , για τη λύση – επανένωση και επιστροφή

 Πόλος ενότητας των Αμμοχωστιανών αποτελεί ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της κατεχόμενης πόλης Δρ Σίμος Ιωάννου ο οποίος απευθύνει έκκληση προς τους δημότες της πόλης να προσέλθουν την ερχόμενη Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο Δρ Σίμος Ιωάννου, με την εμπειρία των 26 χρόνων που υπηρετεί το Δήμο ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως αντιδήμαρχος και αφουγκραζόμενος τα μηνύματα των δημοτών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο ίδιος Δήμαρχος και μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους του θα συνεργαστεί για το καλό της κατεχόμενης πόλης.    

Ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της Αμμοχώστου επέλεξε να στείλει στα τελικά του μηνύματα ύστερα από συνάντηση που είχε με το εκλογικό του επιτελείο στο Πάρκο της Λεωφόρου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, στην παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού και εκπροσώπων των άλλων κομμάτων που τον στηρίζουν, του ΔΗΚΟ, της Συμμαχίας Πολιτών και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Είναι πολύ βαρύ φορτίο να αναλαμβάνεις το Δήμο Αμμοχώστου, σημείωσε ο Δρ Ιωάννου αφού όπως εξήγησε είναι ένας Δήμος «που υπηρέτησαν πολύ αξιόλογοι Δήμαρχοι και έδωσαν το στίγμα τους με την πολύχρονη προσφορά τους στη πόλη. Όμως πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη, με τη συμπαράσταση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμπαράσταση όλων των οργανωμένων συνόλων της πόλης να δώσουμε τη μάχη που είναι μία, η επιστροφή στην Αμμόχωστο, να σταματήσουμε τα τετελεσμένα και να δώσουμε τη μάχη δυναμικά για να σταματήσει αυτός ο όλεθρος, που προσπαθούν οι Τούρκοι και κάποιοι άλλοι, που είναι η διχοτόμηση της Κύπρου και η διχοτόμηση θα φέρει και το τελικό κλείσιμο του θέματος της Αμμοχώστου».

Αναφερόμενος στους στόχους του, ο Δρ Ιωάννου είπε ότι είναι η μετάβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με τη βοήθεια όλων των Ευρωβουλευτών να επαναδραστηριοποιηθεί η Επιτροπή Αναφορών για την Κύπρο, η επίσκεψη σε όλες τις χώρες που μπορούν να πιέσουν την Τουρκία και στους πρέσβεις των πέντε μονίμων χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και σε οποιουσδήποτε φορείς που μπορούν να πιέσουν την Τουρκία για να σταματήσει την προσπάθεια για εποικισμό της Αμμοχώστου.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ
 
– Σε περίπτωση εκλογής  σας, ποιους στόχους και ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει;

 

ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Πρώτος μας στόχος είναι να ενώσουμε όλους τους Βαρωσιώτες και να γίνουμε κινητήρια δύναμη για την επιστροφή στην Αμμόχωστο, για τη λύση, για την απελευθέρωση και την επανένωση. Να κινητοποιηθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά διεθνώς για την εφαρμογή των Ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο. Να μιλήσουμε στη νέα γενιά Βαρωσιωτών για την ιστορική αλήθεια, για τις αιτίες και τους αίτιους που χάθηκε, ή μάλλον καλύτερα προδόθηκε το Βαρώσι και η μισή Κύπρος, για τη μοναδική κληρονομιά που κουβαλούν και την ανάγκη να μην μείνει η αγαπημένη μας πόλη μια ανάμνηση.

 

Πιστεύω ότι ο δήμαρχος της Αμμοχώστου αποκτά μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων όσο μεγαλύτερη είναι η ενότητα των Βαρωσιωτών. Όμως η ενότητα για την οποία μιλούμε εμείς δεν σημαίνει ανοχή ή συγκάλυψη σε όσους συνειδητά ή ασυνείδητα μάς οδηγούν στη διχοτόμηση. Είναι η ενότητα αγώνα για να ξαναζήσουμε στο Βαρώσι και όχι να ζήσουμε για πάντα με τη μνήμη του χαμένου Βαρωσιού. Δική μου φιλοδοξία λοιπόν είναι να εκφράσω τους Βαρωσιώτες που είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στην πορεία οριστικοποίησης της κατοχής και της διχοτόμησης που θα σημαίνει και το οριστικό ξεγράψιμο του Βαρωσιού. Και πιστεύω ότι όλοι και όλες που είμαστε αποφασισμένοι για αυτά είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του Βαρωσιού.  

  • Οι χειρισμοί που γίνονται θεωρείς ότι είναι οι σωστοί που δημιουργούν ελπίδες δικαίωσης των Αμμοχωστιανών;

ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Ο λόγος που έγινε η μεγάλη συγκέντρωση έξω από το προεδρικό πριν ακόμα να αποβιώσει ο αείμνηστος Δήμαρχος Αλέξης Γαλανός, ένας από τους βασικούς λόγους είναι αυτός. Ήταν ότι η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει πιο δυναμικά μέτρα για την Αμμόχωστο και να θέσει το θέμα της Αμμοχώστου πιο επιτακτικά. Νομίζω τώρα αυτή τη στιγμή μετά από αυτές τις δυναμικές ενέργειες ελπίζω στη συνάντηση του Προέδρου με τον Ακιντζί να το έχει θέσει αυτό το θέμα.

Μια από τις ενέργειες μου αν εκλεγώ Δήμαρχος είναι να εισηγηθώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την Αμμόχωστο στην οποία να παρευρεθεί ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία με τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων για να δούμε μέτρα τα οποία μπορεί να πάρει η κυβέρνηση για το θέμα της Αμμοχώστου.

Το θέμα της Αμμοχώστου δεν είναι η Αμμοχωστοποίηση. Υπάρχουν ψηφίσματα αν δεν υπάρξουν πιέσεις και εποικιστεί η Αμμόχωστος, το Κυπριακό σχεδόν θα κλείσει.

Σίγουρα αν μετά από 45 χρόνια η Αμμόχωστος ήταν κλειδί στα χέρια των Τούρκων για τη λύση κι αυτή τη στιγμή μετά την εποικήσουν τι θα δοθεί πίσω; Τίποτε. Ούτε θα βρεθεί άλλη λύση. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

  • Σε τί πιστεύετε ότι διαφέρει η δική σας υποψηφιότητα από τις άλλες;

ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Ανήκω στους Βαρωσιώτες που γνωρίζουν πολύ καλά γιατί και από ποιους χάθηκε η πόλη μας. Στους Βαρωσιώτες που δεν έλειψαν από καμιά δράση, εκδήλωση, πρωτοβουλία του Δήμου Αμμοχώστου για να μείνει η μνήμη αλλά και η ελπίδα ζωντανή. Στους Βαρωσιώτες που γνωρίζουν ότι η αντικατοχική δράση και ο αγώνας για την επιστροφή στο Βαρώσι, όχι μόνο δεν αντικρούεται, αλλά ενισχύεται από την επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων και τη συστράτευση με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους που θέλουν και αγωνίζονται για λύση και επανένωση. Αυτά καταθέτω προς κρίση από τους συμπολίτες μας, μαζί με μια παρουσία τριών δεκαετιών στο Δημοτικό Συμβούλιο σε διάφορα πόστα αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, πάντα μέσα σε πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας.

  • Σε ποιο βαθμό εκτιμάτε ότι οι Αμμοχωστιανοί θα προσέλθουν στις κάλπες;

ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Είναι γεγονός ότι στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές η συμμετοχή των Αμμοχωστινών ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, περίπου στο 40%. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος από τους Αμμοχωστιανούς για την πόλη τους. Αντίθετα, υπάρχει μεγάλη αγάπη και μια βαθιά προσωπική σχέση κάθε Βαρωσιώτη με την πόλη του.

Οι Βαρωσιώτες είναι δυστυχώς απογοητευμένοι και πικραμένοι. Παρά το γεγονός πως αυτή η απογοήτευση είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη, θεωρώ πως αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι μας να αναζητήσουμε και την τελευταία ικμάδα ελπίδας και να συστρατευτούμε στον αγώνα για επιστροφή. Γι’ αυτό καλώ όλους τους συνδημότες μου να συμμετάσχουν μαζικά στις επικείμενες εκλογές της 25ης Αυγούστου. Η μαζική συμμετοχή στις κάλπες των Βαρωσιωτών, όποια κι αν είναι η επιλογή τους, θα είναι ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι η Αμμόχωστος παραμένει προτεραιότητα στην καρδιά και στο μυαλό μας. 

Διαβάστε Επίσης