Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΝΤΥΠΗ ΓΝΩΜΗΣύμη, Άνδρος, Μύκονος, Καστελόριζο: Νέα κρουαζιέρα (07-11/09/2019) με τη ΓΝΩΜΗ με ειδικό...

Σύμη, Άνδρος, Μύκονος, Καστελόριζο: Νέα κρουαζιέρα (07-11/09/2019) με τη ΓΝΩΜΗ με ειδικό εκπτωτικό κουπόνι

-

4ήμερη κρουαζιέρα   07 – 11  Σεπτεμβρίου 2019

Η Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ συνεχίζει το μαγευτικό ταξίδι με κρουαζιέρες σε πανέμορφα νησιά της Ελλάδας.  Σας προτείνει την τετραήμερη κρουαζιέρα (07 – 11  Σεπτεμβρίου 2019) στη  Σύμη η οποία είναι το 8ο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται μόλις 12 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, στην πανέμορφη Άνδρο, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τους πελώριους ανεμόμυλους και στο υπέροχο Καστελόριζο.

>>> Προγραμματίστε έγκαιρα τις διακοπές σας. Για κρατήσεις – πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22 311 873 99 467 359

ΣΥΜΗ: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά

νησιά των δωδεκανήσων

Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά του συμπλέγματος.

Η ομορφιά της οφείλεται στα 2.500 πολύχρωμα νεοκλασικά που απλώνονται από τον Γιαλό (το λιμάνι) μέχρι το Χωριό δημιουργώντας ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύνολο. Η Σύμη κατοικείται από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια. Μερικά ονόματα που αναφέρονται είναι, Καρίκη, Μεταποντίς, Αίγλη, και Σύμη από το όνομα της συζύγου του Γλαύκου που θεωρείται ο πρώτος κάτοικος στη γη αυτή.

Τα πιο δημοφιλή μέρη της είναι το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο λιμάνι του Πανορμίτη, στη νοτιότερη πλευρά του νησιού και η πόλη της Σύμης, ένα γραφικό χωριό με νεοκλασσικά κτίσματα και πλακόστρωτα δρομάκια. Αξίζει να περιηγηθείτε σ’ αυτή.

Αν αγαπάτε τις ανακαλύψεις,

αξίζει να επισκεφθείτε την ΑΝΔΡΟ

Αν αγαπάτε τις ανακαλύψεις, στην Άνδρο  θα βρείτε τον παράδεισό σας. Μόλις 2 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, η Άνδρος αποτελεί ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα, αλλά και τα πλέον όμορφα και ανεξερεύνητα νησιά των Κυκλάδων. Εδώ θα θαυμάσετε επιβλητικά σπίτια εφοπλιστών και καπεταναίων, ενετικά κάστρα, παλιά μοναστήρια, περιστεριώνες και νερόμυλους –αληθινά έργα τέχνης. Θα απολαύσετε καταπράσινα τοπία και καταρράκτες. Θα κολυμπήσετε σε χρυσαφένιες παραλίες, όπως αυτή της Άχλας, ενώ στης Γριάς το Πήδημα θα αναμετρηθείτε με τον τεράστιο μονόλιθο, σύρριζα στο νερό. Η Άνδρος κρύβει αμέτρητους θησαυρούς και στιγμές που θα σας κάνουν να εύχεστε οι διακοπές σας εδώ να μπορούσαν να κρατήσουν για πάντα.

Αξίζει να επισκεφθείτε

τις ξεχασμένες ομορφιές της ΜΥΚΟΝΟΥ

Μπορεί η Μύκονος σήμερα να αποτελεί θέρετρο του διεθνούς τζετ σετ και  καθημερινά να καταφθάνουν κρουαζιερόπλοια, από τα οποία ξεχύνονται στα σοκάκια χιλιάδες τουρίστες παρόλα αυτά όσα  περισσότερα χιλιόμετρα διανύεις, τόσο ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν πλευρές της Μυκόνου που παραμένουν άγνωστες, απομονωμένες αλλά υπέροχες.

Για παράδειγμα τα παλιά εγκαταλελειμμένα μεταλλεία με το μνημείο πεσόντων εργατών για παράδειγμα είναι ένα αξιοθέατο το οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Επίσης όσοι αγαπάτε τη σύγχρονη τέχνη, περάστε από την γκαλερί Δυο Χωριά στην πλατεία της Παναγιάς της Πανάχρας, όπως και από το πρόσφατα ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ναυτικό Μουσείο.

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Διαθέτει το ομορφότερο

γαλάζιο σπήλαιο στην Μεσόγειο

Το Καστελόριζο, διαθέτει το ομορφότερο γαλάζιο σπήλαιο στν Μεσόγειο, ενώ επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της οσκαρικής ταινίας «Mediterraneo» κάνοντάς το παγκόσμια γνωστό.

Απέχει από τις τουρκικές ακτές μόλις 2 ναυτικά μίλια. Πήρε την επίσημη ονομασία του λόγω του ότι είναι το μεγαλύτερο από ένα σύμπλεγμα δεκατεσσάρων μικρών νησιών με διασημότερο τη Ρω.

Το νησί έχει έναν δικό του πολιτισμό πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Το εν λόγω νησί είναι στο πιο ανατολικό μέρος της Ελλάδας και ιστορικά έχει συνδεθεί με πολλές πτυχές της ελληνικής ιστορίας. Ωστόσο, λόγω απόστασης είναι αρκετά αδικημένο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

>>> Προγραμματίστε έγκαιρα τις διακοπές σας. Για κρατήσεις – πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22 311 873 99 467 359

Ο τιμές ξεκινούν από 470 ευρώ το άτομο, ενώ παιδιά από 2 μέχρι 12 ετών ταξιδεύουν με πάρα πολύ χαμηλές τιμές. (Κάτω των 2 ετών ταξιδεύουν ΔΩΡΕΑΝ)

4 ήμερη κρουαζιέρα   07 – 11  Σεπτεμβρίου 2019

Σύμη, Άνδρος, Μύκονος και Καστελόριζο

Αναχώρηση από το λιμάνι Λεμεσού την Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2019

και επιστροφή την Τετάρτη 11  Σεπτεμβρίου 2019

*Αποβίβαση / Επιβίβαση με βάρκες

Διαβάστε Επίσης