Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΣτην παρουσία Κοτζιά, συνέχιση της συζήτησης στο Εθνικό Συμβούλιο

Στην παρουσία Κοτζιά, συνέχιση της συζήτησης στο Εθνικό Συμβούλιο

-

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει στις δέκα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, πριν τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Χθες στη συνεδρίαση έγιναν τοποθετήσεις από όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ που θα το πράξει σήμερα, λόγω χρόνου. Χθες για πρώτη φορά ύστερα από καιρό στο Εθνικό Συμβούλιο συμμετείχε και το ΕΛΑΜ, το οποίο ζήτησε να παραστεί για να καταθέσει την πρότασή του.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε χθες πως η συζήτηση ήταν παραγωγική και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ικανοποιημένος για την ανταλλαγή απόψεων. Σε σχέση με τις προτάσεις των κομμάτων, είπε ότι θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της συζήτησης για να δούμε πώς αξιοποιούνται όλα αυτά τα δεδομένα και σε ποιο βαθμό είναι δυνατό να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση.

Για την παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι στο πλαίσιο του συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας για τα μετέπειτα βήματα και ειδικότερα, αν όχι αποκλειστικά, αφορά τις προσεγγίσεις στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

 

 

Διαβάστε Επίσης