Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΕπανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό

Επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό

-

Επαναρχίζουν σήμερα, ύστερα από δυο σχεδόν μήνες διακοπής, οι υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί στις 10 στην υπό έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ πως η συνάντηση θα είναι κατά κύριο λόγο διαδικαστικής φύσεως και πως θα γίνει συζήτηση για το δρόμο που θα ακολουθηθεί από εδώ και μπρος, δηλαδή για τα περαιτέρω βήματα, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία.

Εξάλλου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε δήλωσε ύστερα από συνάντηση που είχε χθες με τον Τ/κ ηγέτη Ακιντζί ότι παραμένει πεπεισμένος πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία για λύση και κατάληξη στα εκκρεμούντα ζητήματα αν επιδειχθεί θέληση, και πως αυτό θα διαφανεί τις επόμενες μέρες. Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να γίνει σήμερα μια καλή αρχή. Ο κ. `Ειντε είχε επίσης χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος βρισκόταν στη Μαδρίτη, κατά την οποία συζήτησαν για τη σημερινή συνάντηση των δυο ηγετών και το τί αναμένεται από αυτήν.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αρμόδιος για θέματα Ευρώπης Σερ `Αλαν Ντάνκαν είχε εξάλλου χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κυρίους Αναστασιάδη και Ακιντζί, κατά τις οποίες εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε Επίσης