Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑστυνομικός πυροβόλησε κατά λάθος κατά τη διάρκεια ομιλίας του Γάλλου Προέδρου

Αστυνομικός πυροβόλησε κατά λάθος κατά τη διάρκεια ομιλίας του Γάλλου Προέδρου

-

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Γάλλου ηγέτη, κοντά στην Ανγκουλέμ, ο αστυνομικός, στέλεχος μιας ειδικής μονάδας που είχε πάει για να ενισχύσει την ασφάλεια της εκδήλωσης, ο οποίος βρισκόταν σε μια στέγη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο που μιλούσε ο Ολάντ, έκανε ένα “λάθος χειρισμό αλλάζοντας την θέση” του όπλου, που εκπυρσοκρότησε, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

“Η σφαίρα άγγιξε ελαφρά τη γάμπα ενός ανθρώπου και κατέληξε στην γάμπα ενός άλλου” διευκρίνισε η ίδια πηγή. Στο βίντεο με την ομιλία του προέδρου ακούγεται ένας δυνατός κρότος. “Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό” λέει ο Ολάντ, κατόπιν κοιτάζει προς τα αριστερά του και λέει “δεν νομίζω”.

Οι δύο τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο προτού απομακρυνθούν από πυροσβέστες, οι οποίοι από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν ότι υπέστησαν “ελαφρά τραύματα”. Επειτα από μια σύντομη διακοπή, ο Φρανσουά Ολάντ συνέχισε την ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων των υποδομών της Γραμμής Υπερταχείας (LGV) Τουρ (κεντροδυτική Γαλλία)- Μπορντό (νοτιοδυτική Γαλλία), περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα, όπως έγινε επίσημα γνωστό. 

Διαβάστε Επίσης