Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΗ Τερέζα Μέι μετέφερε τις θέσεις Ερντογάν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Η Τερέζα Μέι μετέφερε τις θέσεις Ερντογάν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

-

Αναστασιάδης και Μέι συναντήθηκαν την Παρασκευή το πρωί στη Μάλτα, πριν την έναρξη της `Ατυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. `Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Μέι επανέλαβε τη θέση της Βρετανίας πως δεν επιθυμεί να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και είναι έτοιμη να αποδεχθεί μια διευθέτηση στην οποία θα συμφωνήσουν οι δυο πλευρές στο νησί. 

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε την Πρωθυπουργό της Βρετανίας για τη θέση της Λευκωσίας σε σχέση με την αξίωση της τουρκικής πλευράς για την παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους μετά τη λύση του Κυπριακού.

Επίσης την ενημέρωσε για τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά την τελευταία του συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεών τους για το Κυπριακό, σε ότι αφορά τη συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο, καθώς και των διαπραγματεύσεων των δυο πλευρών στην Κύπρο.

Διαβάστε Επίσης