Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΚαμιά δυσαρέσκεια προς Νίκο Κοτζιά από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Γκουτιέρες

Καμιά δυσαρέσκεια προς Νίκο Κοτζιά από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Γκουτιέρες

-

«Δεν είναι ακριβές. Θα ήθελα να δηλώσω ότι ο ΓΓ ασχολήθηκε και θα συνεχίζει να ασχολείται με όλες τις διάφορες πλευρές σε σχέση μ’ αυτό. Έχετε δει όσα δήλωσε ο ΓΓ την περασμένη εβδομάδα κι απλά θα σας παραπέμψω στο κείμενο των όσων είπε».
Ο κ. Χακ υπογράμμισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία.
«Προφανώς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είναι μία διαρκής και βιώσιμη συμφωνία και θα εργαστούμε με καλή πίστη με όλες τις διάφορες πλευρές», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.
 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Βρετανία αναμένεται να παρουσιάσει μέχρι την Πέμπτη στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Σ.Α., το σχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Διπλωμάτες του Σ.Α. αναμένουν ότι θα υπάρξει ένα επικαιροποιημένο τεχνικό κείμενο, που δεν θα συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα για να εγκριθεί ομόφωνα.
 
Την Παρασκευή η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα ενημερώσει τις χώρες που συμμετέχουν με δυνάμεις στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την Δευτέρα μαζί με τον ειδικό σύμβουλο Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα ενημερώσουν τα μέλη του Σ.Α. κεκλεισμένων των θυρών για την αποστολή των καλών υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένης και της Γενεύης – και την προετοιμασία που γίνεται για την ανταπόκριση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη μετά τη διευθέτηση κατάσταση.

Διαβάστε Επίσης