Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΤο απόγευμα η συζήτηση του εδαφικού και η κατάθεση χαρτών στη Γενεύη

Το απόγευμα η συζήτηση του εδαφικού και η κατάθεση χαρτών στη Γενεύη

-

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι δυο ηγέτες συζήτησαν τις διαφωνίες που προέκυψαν χθες σε θέματα διακυβέρνησης καθώς και στα θέματα του περιουσιακού και αντάλλαξαν συγκεκριμένες απόψεις.

Σε κάποια θέματα, κυρίως διακυβέρνησης, προέκυψε κάποια πρόοδος και σε κάποια άλλα δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στους εμπειρογνώμονες να εργαστούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και να ενημερώσουν ανάλογα.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί με θέματα περιουσιακού που έμειναν από προχθές, θέματα ΕΕ καθώς και διακυβέρνησης που δεν συζητήθηκαν χθες και το απόγευμα θα γίνει συζήτηση του εδαφικού και κατάθεση των χαρτών.

Μετά την ενημέρωση των ομάδων των δυο πλευρών συνεχίζεται στο Παλάτι των Εθνών η συνάντηση των ηγετών και των μελών των διαπραγματευτικών τους ομάδων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεών τους για το Κυπριακό. Από ε/κ πλευράς στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και οι Πόλυς Πολυβίου και Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Διαβάστε Επίσης