Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑΚΕΛ: Υπεράνω όλων το συμφέρον της χώρας και του λαού μας

ΑΚΕΛ: Υπεράνω όλων το συμφέρον της χώρας και του λαού μας

-

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των μονίμων μελών του ΣΑ σε διεθνή διάσκεψη, διευκρίνισε ότι θα χρειαστεί να υιοθετηθεί ένα ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίο θα προνοεί την υλοποίηση όλων όσων ενδεχομένως να έχουν συμφωνηθεί και ως εκ τούτου εκείνοι οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν για αυτά που θα εφαρμοστούν, πρέπει να είναι παρόντες, πρέπει να έχουν και άποψη, ιδιαίτερα στα ζητήματα της ασφάλειας που αφορούν και τη διεθνή κοινότητα.

“Θεωρούμε ότι σε μια διεθνή διάσκεψη πρέπει να είναι παρόντες”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρατηρώντας ότι για τη διαχείριση της πάρα πολύ κρίσιμης φάσης, την οποία διέρχεται το Κυπριακό, πρέπει “πρώτον και κύριο, εσύ ο ίδιος να είσαι πάρα πολύ καλά μελετημένος, να έχεις ξεκάθαρο στο μυαλό σου τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστείς τα ζητήματα, είπε ότι αυτή είναι η έκκληση που απευθύνουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Δεν χωρούν ταλαντεύσεις, ούτε και υπάρχουν περιθώρια για λάθη, σε αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό”, συνέχισε.

Περαιτέρω ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, απευθύνοντας έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα, να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχουν οι όποιες κομματικές σκοπιμότητες, που λειτούργησαν στο παρελθόν και μιας ζημίωσαν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.

“Εκείνο που προέχει είναι να θέσουμε υπεράνω όλων το συμφέρον της χώρας και του λαού μας, να δούμε πώς καταφέρνουμε να συνεργαστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όταν και εφόσον θα έχουμε αποτέλεσμα θα το κρίνουμε και ο καθένας θα τοποθετηθεί”, είπε ο κ. Κυπριανού.

Κληθείς θα διευκρινίσει την έκκληση του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να προχωρήσει δίχως ταλαντεύσεις και δίχως τα οποιαδήποτε λάθη, να είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένος, πάνω από όλα να λειτουργήσει με συλλογικότητα και να εμμένει στις αρχές λύσης του Κυπριακού.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ μας τα πολιτικά κόμματα, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη εβδομάδα για να μεταφέρει στις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος του και τις σκέψεις για όλα αυτά τα ζητήματα.

Ελπίζω και εύχομαι να συμπεριφερθούμε όλοι θετικά, συνέχισε προσθέτοντας ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου.

Διατύπωσε περαιτέρω τη θέση ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν πλήρως τα διαδικαστικά θέματα, προτού φτάσουμε στις 12 του μήνα, επειδή, εξήγησε, πολλές φορές η διαδικασία έχει και ουσία.

Σε ό,τι αφορά την ουσία οι θέσεις του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρες και διαχρονικές, είπε και επανέλαβε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουμε σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ που προέβη στη δήλωση στο πλαίσιο της Πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης της ΕΔΟΝ, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους είπε ότι το ΑΚΕΛ θα λειτουργήσει εποικοδομητικά ΄όπως λειτούργησε σε όλες τις φάσεις τις οποίες διήλθε το Κυπριακό, είτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Σπύρος Κυπριανού, είτε ήταν ο Γιώργος Βασιλείου, είτε ο Γλαύκος Κληρίδης, είτε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, είτε είναι σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι η διάθεση να λειτουργήσουμε εποικοδομητικά δεν σημαίνει ότι παραχωρούμε λευκή επιταγή στον οποιονδήποτε, αλλά θα κρίνουμε στη βάση των πράξεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο καθένας.

Επανέλαβε ότι έχουμε θέσεις και απόψεις, τις οποίες μεταφέρουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους, σε μια προσπάθεια να επιδράσουμε στις εξελίξεις.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αφού επανέλαβε την έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφύγει ταλαντεύσεις και λάθη και να λειτουργήσει συναινετικά και συλλογικά με τα κόμματα και με εμμονή στις θέσεις αρχών και προς τα κόμματα να λειτουργήσουν εποικοδομητικά και έχοντας στη σκέψη όχι την κρίση των ψηφοφόρων στις επόμενες εκλογές, αλλά την κρίση των επομένων γενεών.

Ο κ. Κυπριανού σχολίασε δημοσιεύματα ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ήταν τάχα προπομπός και στόχευε να προετοιμάσει τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα.

Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο ψέμα, συνέχισε και εξέφρασε λύπη επειδή, όπως ανέφερε, κάποιοι επιμένουν σε αυτό το ψέμα.

Λόγω της κρισιμότητας των στιγμών είχα μιλήσει με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και είχαμε πει ότι θα ήταν χρήσιμο να συναντηθούμε, ανέφερε ότι η συνάντηση αποσκοπούσε ώστε να τηρηθεί ενήμερος ο Ελληνας Πρωθυπουργός για τις θέσεις και τις απόψεις του ΑΚΕΛ που στόχο έχουν να συμβάλουν στην προσπάθεια για λύση.

“Δεν καθορίζουμε εμείς το πρόγραμμα του Ελληνα Πρωθυπουργού”, είπε περαιτέρω ο κ. Κυπριανού και καμμία σχέση είχε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην Αθήνα με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Πρεσβευτές της Ρωσίας, της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Παλαιστίνης που παρέστησαν στην εκδήλωση και επειδή είναι παρόντες σε εκδηλώσεις που αφορούν την Κύπρο και για τη στήριξη που παρέχουν στις υποθέσεις της χώρας μας.

Διαβάστε Επίσης