Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑς γράψουμε την 'είδηση της ειρήνης το 2017', εύχεται ο πρόεδρος της...

Ας γράψουμε την ‘είδηση της ειρήνης το 2017’, εύχεται ο πρόεδρος της τ/κ ένωσης δημοσιογράφων

-

Τις ελπίδες μας για λύση είτε των οικονομικών και κοινωνικών μας προβλημάτων, είτε της ασυμφωνίας στο Κυπριακό, που συνεχίζεται εδώ και μισό αιώνα, αφήνουμε και πάλι για το 2017, αναφέρει σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο πρόεδρος της τ/κ ένωσης δημοσιογράφων, Σαμί Οζουσλού που εύχεται το 2017 να “γράψουμε την είδηση της ειρήνης”.

Στο μήνυμά του στα τουρκικά, ελληνικά και αγγλικά, ο κ. Οζουσλού εύχεται το 2017 να φέρει ευημερία και ειρήνη στη χώρα μας, στην περιοχή μας που μετατρέπεται σε πεδίο μαχών και στον κόσμο που κλυδωνίζεται από πολέμους και τρομοκρατία. “Ωστόσο, η ευημερία και η ειρήνη δεν θα έρθουν μόνο με τις ευχές. Ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθούμε ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση”. Η τ/κ ένωση δημοσιογράφων, προσθέτει, θα συνεχίσει και το 2017 να εργάζεται με όραμα τον διάλογο, την συνεργασία και την προσέγγιση μεταξύ των κοινοτήτων για να γράφει “την είδηση της ειρήνης”. Δίνοντας από την μια τον αγώνα για την ανάπτυξη των δημοσιογράφων και του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, την προστασία της ελευθερίας του Τύπου και της σκέψης, η τ/κ ένωση δημοσιογράφων θα προσπαθήσει από την άλλη μαζί με την συντεχνία του Τύπου (Basın Sen) να μεταφέρει σε ένα καλύτερο επίπεδο τις κοινές δραστηριότητες που έχουν ήδη αρχίσει, προσθέτει. Ο

Σαμί Οζουσλού θεωρεί ότι για ένα κλίμα ειρήνης που θα μπορεί να συνεχιστεί, είναι απαραίτητο ο τ/κ και ο τ/κ Τύπος που ήταν “μέρος του προβλήματος”, όπως αναφέρει, έως σήμερα, να μπορέσει να γίνει “μέλος της λύσης”. Είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζει, τα ΜΜΕ να μπορούν να λειτουργούν σε πλαίσιο ελευθερίας και γενικών ηθικών αρχών, μακριά από ρητορική διακρίσεων, ρατσισμού και μίσους.

Επαναλαμβάνει δε πρόταση της συντεχνίας του για την διοργάνωση ενός εργαστηρίου για την διαμόρφωση “κοινής ορολογίας” στα ΜΜΕ, με την συμμετοχή των τ/κ και ε/κ επαγγελματικών οργανώσεων και ακαδημαϊκών. Με αυτή την ευκαιρία, καταλήγει, “ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας στην Κύπρο το 2017 να φέρει υγεία, επιτυχία και ευημερία και να γράψουμε την `είδηση της ειρήνης`”. 

Διαβάστε Επίσης