Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΔΗΜΟΤΙΚΕΣΆντρος Κυπριανού:"Oι προτάσεις μας αγκαλιάστηκαν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό"

Άντρος Κυπριανού:”Oι προτάσεις μας αγκαλιάστηκαν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό”

-

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών εκτιμούμε ότι οι προτάσεις μας αγκαλιάστηκαν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από το λαό. Εκλέξαμε πάρα πολλούς δημάρχους, μέχρι στιγμής 10 κομματικούς και άλλους 4 με υποστήριξη δική με άλλα κόμματα. Την ίδια στιγμή χάσαμε και κάποιους δήμους με πολύ οριακά αποτελέσματα. Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις λένε ότι και στα ψηφοδέλτια για τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια έχουμε σταματήσει τη πτωτική πορεία και έχει ξεκινήσει μια ανοδική πορεία για τα ποσοστά του ΑΚΕΛ. Χαιρόμαστε γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε ανακόψει την πτωτική πορεία και το κόμμα ανακάμπτει. Βέβαια ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το τέλος του δρόμου. Η προσπάθεια μας θα συνεχίσει. Για να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο και να τον πείσουμε ότι πραγματικά υπάρχουμε για να τον υπηρετούμε. Για να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του και να διαμορφώνουμε πολιτικές τέτοιες που να παίρνουν τον τόπο και το λαό μας πάντα μπροστά. Δεν είναι η ώρα για πανηγυρισμούς. Είναι η ώρα για πολλή δουλειά. Για να καταφέρουμε, μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, να διαμορφώσουμε συνθήκες καλύτερης ζωής για το σύνολο των πολιτών. Θέλουμε κερδισμένοι από αυτή τη διαδικασία να είναι πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι δημότες και ο ίδιος ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θέλω να σταθώ για ακόμα μια φορά στο φαινόμενο της ψηλής αποχής για να πω ότι αποκτά δομικά χαρακτηριστικά και χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο στη ρίζα του. Βέβαια είναι ξεκάθαρο ότι η ψηλή αποχή οφείλεται και στη συγκυρία η οποία υπάρχει. Μια έκκληση απευθύνω προς όλα τα πολιτικά κόμματα και προς όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Να σταματήσουμε να απαξιώνουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Θέλω να συγχαρώ τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς συμβούλους, τους Κοινοτάρχες και τα μέλη των Κοινοτικών συμβουλίων, τα μέλη των Σχολικών εφοριών που έχουν εκλεγεί. Πρέπει να γίνει σκληρή, πολύ σκληρή δουλειά, σε μια προσπάθεια να πείσουμε ότι αξίζει ο κόσμος να συμμετέχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα του. Η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες να κάνει καλύτερη τη ζωή του. Με τη συμμετοχή, μπορούν να συμβάλουν έτσι ώστε και ο θεσμός αλλά και η προσφορά από τις τοπικές αρχές να ανέβει σε νέα, ψηλότερα επίπεδα.

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και να συγχαρώ τις εκατοντάδες στελέχη και μέλη του ΑΚΕΛ που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτή τη διαδικασία, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Κατάφεραν να πετύχουν αποτελέσματα για τα οποία νιώθουμε περήφανοι. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τη νεολαία  που συμμετείχε σε αυτή την εκλογική διαδικασία, στηρίζοντας τις προσπάθειες του κόμματος και τον εκλογικό μας συνδυασμό. Έχουν το δικό τους μεγάλο μερίδιο στην προσπάθεια την οποία καταβάλαμε. Θέλω να τους πω ότι, πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, επενδύουμε πάνω τους και τους θέλουμε να είναι μαζί μας για να πάρουμε τον τόπο μας ακόμα πιο μπροστά, τη χώρα μας ακόμα πιο ψηλά.»

Διαβάστε Επίσης