Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΟι διαπραγματευτές προετοιμάζουν σήμερα την αυριανή συνάντηση των ηγετών

Οι διαπραγματευτές προετοιμάζουν σήμερα την αυριανή συνάντηση των ηγετών

-

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σήμερα, οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί θα συναντηθούν προκειμένου να συζητηθεί και να καθοριστεί η ατζέντα της αυριανής πρώτης συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου, κατά το οποίο αποφασίστηκε η επανέναρξη των συνομιλιών μετά το Μοντ Πελεράν με εντατικοποιημένη μορφή επί όλων των κεφαλαίων, με διασταυρούμενη διαπραγμάτευση. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά τη διαπραγματευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, απαιτεί τολμηρές πολιτικές αποφάσεις.
 
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στη διαπραγματευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού το οποίο απαιτεί τολμηρές πολιτικές αποφάσεις. Μια λύση, που, όπως έχω κατ` επανάληψη πει, πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις εύλογες ανησυχίες και έγνοιες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, χωρίς να αφήνει νικητές ή ηττημένους», ανέφερε ο Πρόεδρος.


Διαβάστε Επίσης