Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΜονόωρη στάση εργασίας από αύριο στα δημοτικά στα κατεχόμενα μέχρι να αλλάξει...

Μονόωρη στάση εργασίας από αύριο στα δημοτικά στα κατεχόμενα μέχρι να αλλάξει η ώρα

-

Οι μαθητές με συνθήματα όπως “μην σιωπάς, όσο σιωπάς θα έρθει η σειρά σου”, “να γίνουν δρόμοι να μην είναι τάφοι”, “δεν μπορεί να πηγαίνουμε στο σχολείο στο σκοτάδι”, ζητούσαν από τον “πρωθυπουργό”, Χουσείν Οζγκιουργκιούν να βγει έξω από το γραφείο του και άφησαν ένα μαύρο στεφάνι στη σιδερένια είσοδο.

Όταν τα μέλη της συνδικαλιστικής πλατφόρμας έφτασαν στο κτίριο πέταξαν στην αυλή λεμόνια και αβγά. Σημειώθηκε ένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν την εξωτερική πόρτα, τρεις γυναίκες κατάφεραν να εισέλθουν στο προαύλιο και οδηγήθηκαν έξω από τους “αστυνομικούς”, οι οποίοι ενισχύθηκαν μετά από ένα σημείο και από άνδρες των “δυνάμεων ασφαλείας”. Ωστόσο δεν υπήρξαν σοβαρά επεισόδια.

Την παραίτηση των “υπουργών εργασίας, συγκοινωνιών και παιδείας”, ζήτησε εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας η πρόεδρος της συντεχνίας των γιατρών, Σίλα Ουσάρ Ιντσιρλί που διάβασε ανακοίνωση μπροστά από το “πρωθυπουργικό γραφείο”. Διάβασε επίσης το ποίημα “Ας πέθαινε έτσι” του Αζίζ Νεσίν με το πλήθος να επαναλαμβάνει τους στοίχους.

Η Ιντσιρλί ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να αλλάξει η ώρα στα κατεχόμενα.

Το μεσημέρι έγινε και η κηδεία της 16χρονης Ιλάιντα Οζτούρκ στη Λευκωσία. Μαθητές που βρίσκονταν στο “πρωθυπουργικό γραφείο” μετέβησαν με δύο λεωφορεία και έξι μικρότερα που παρέθεσε η “κυβέρνηση” στην κηδεία.

Ο “υπουργός παιδείας” Οζντεμίρ Μπέροβα δήλωσε ότι αναζητούνται εναλλακτικές όσον αφορά την ώρα λειτουργίας των σχολείων. Ο ίδιος, είπε, ετοίμασε μια πρόταση και την απέστειλε στο “υπουργείο δημοσιονομικών” για μελέτη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το “υπουργείο δημοσιονομικών” θα συναντηθεί αύριο με τις συντεχνίες. Δεν πρέπει να αλλάξουν μόνο οι ώρες εργασίας στο “δημόσιο” αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, πρόσθεσε.

 

Διαβάστε Επίσης