Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤην θλίψη του εκφράζει το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Την θλίψη του εκφράζει το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

-

Κάστρο:

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του ηγέτη της επανάστασης και του κουβανικού λαού Φιντέλ Κάστρο.

Ελάχιστοι ηγέτες άφησαν το αποτύπωμά τους στην παγκόσμια ιστορία όπως ο Φιντέλ Κάστρο. Ως ο πολιτικός ηγέτης της επανάστασης του κουβανικού λαού ηγήθηκε της τιτάνιας προσπάθειας για εδραίωση της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού στην Κούβα αλλά και του αγώνα για αντιμετώπιση των ιμπεριαλιστικών μεθοδεύσεων σε βάρος της επανάστασης του κουβανικού λαού.

Τα σημαντικά επιτεύγματα του λαού του στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, του αθλητισμού, του πολιτισμού έγιναν κατορθωτά μέσα από την εμπνευσμένη ηγεσία του και τη βαθιά προσήλωσή του στις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, του διεθνισμού και του σοσιαλισμού.

Ο ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού έχει αποστείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον αδελφό του και νυν ηγέτη της Κούβας Ραούλ Κάστρο, μέσω του οποίου απευθύνει ειλικρινή συντροφικά συλλυπητήρια τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τον αδελφό λαό της Κούβας. Έναν λαό που με αξιοπρέπεια δίνει τη μάχη της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Και ο οποίος από σήμερα γίνεται φτωχότερος με τη φυγή του ηγέτη της επανάστασης.

Διαβάστε Επίσης