Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΣυνάντηση τ/κ κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας με ΠτΔ, και δήλωση στήριξης στη λύση...

Συνάντηση τ/κ κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας με ΠτΔ, και δήλωση στήριξης στη λύση του Κυπριακού

-

Κυπριακό και θα εργαστεί για την υπερψήφιση μιας λύσης σε μελλοντικό δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του CemalOzyigit.

Ο κ. Ozyigit και αντιπροσωπεία του τ/κ κόμματος έγιναν σήμερα δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μέσω διερμηνέα, μετά τη συνάντηση, είπε πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων επιθυμούν τη λύση πριν από το τέλος του χρόνου, πως βλέπουν τις ανησυχίες και τις ανάγκες των δύο κοινοτήτων και πως εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο στο θέμα των εγγυήσεων και του εδαφικού. Για αυτό το λόγο προσπαθούν, όπως είπε, να φέρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα διασφαλίζει και τις δύο κοινότητες στο μέλλον.

Είπε πως το κόμμα του στηρίζει την διασταυρούμενη ψήφο και την εκ περιτροπής Προεδρία, ενώ πρόσθεσε πως καθήκον του κόμματος, όπως και όλων των υποστηρικτών της λύσης, είναι να δουλέψουν μαζί ώστε να φέρουν δύο ναι στο δημοψήφισμα ώστε να επανενωθεί το νησί και οι επόμενες γενιές, όχι μόνο των Ε/κ και των Τ/κ αλλά και των Μαρωνιτών, των λατίνων και των Αρμενίων, να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης.

Διαβάστε Επίσης