Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣυλλήψεις από τη Eurojust για απάτη ύψους 320 εκατομμυρίων με αποφυγή ΦΠΑ

Συλλήψεις από τη Eurojust για απάτη ύψους 320 εκατομμυρίων με αποφυγή ΦΠΑ

-

υπόπτων, προχώρησαν οι αρχές σε Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την υποστήριξη της Eurojust και της Europol για οργανωμένη απάτη ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συντονισμένη επιχείρηση ξεκίνησε από το γραφείο του εισαγγελέα του Augsburg και την Βαυαρική Κρατική Εγκληματολογική Υπηρεσία στη Γερμανία, το Γραφείο του Εισαγγελέα του Olsztyn και της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας στην Πολωνία, καθώς και το Γραφείο του Εισαγγελέα του Zwolle και τις Υπηρεσίες Δίωξης στο Almelo της Ολλανδίας.

Η ισχυρή συνεργασία σε πρώιμο στάδιο αυτής της έρευνας με την Ευροπόλ, καθώς και χάρις τις αρκετές διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις συντονισμού που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα στην Eurojust, επέτρεψαν στις ομάδες έρευνας των κρατών μελών να εντοπίσουν τους κύριους παράγοντες και να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα, με τη συμμετοχή πάνω από 200 υπαλλήλων επιβολής του νόμου σε όλη την Ευρώπη.

Η Europol ανέπτυξε ένα κινητό γραφείο για τη διευκόλυνση της, σε πραγματικό χρόνο, ανταλλαγής πληροφοριών και της ανάλυσης δεδομένων. Η ομάδα πίσω από την εγκληματική δραστηριότητα χρησιμοποίησε μια εξελιγμένη υποδομή (λογισμικό εταιρείες, εμπόρους, οι εταιρείες που λειτουργούν ως εναλλακτικές πλατφόρμες πληρωμών κ.α) για τη διευκόλυνση του ξεπλύματος χρήματος τις μεταφορές χρημάτων σε διάφορα κράτη μέλη και μια σειρά από τρίτα κράτη.

Διαβάστε Επίσης