Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΥΠΑΜ Ισραήλ: Βρισκόμαστε στο καλύτερο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων

ΥΠΑΜ Ισραήλ: Βρισκόμαστε στο καλύτερο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων

-

σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο της ιστορίας τους, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για σειρά επαφών.

Το πρωί, ο κ. Λίμπερμαν είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαϊδη και σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο κεφάλαιο της ιστορίας των δύο χωρών, με πολύ στενή συνεργασία σε πολλά επίπεδα περιλαμβανομένης της ασφάλειας, της οικονομίας, της πολιτικής, του τουρισμού κτλ.

Ο κ. Λίμπερμαν αναφέρθηκε και στο Κυπριακό εκφράζοντας την ευχή να έχουν καλή κατάληξη οι συνομιλίες προκειμένου να επανενωθεί η Κύπρος.

Από την πλευρά του, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και το πώς αυτές επηρεάζουν τη διεθνή αλλά και την εσωτερική ασφάλεια.

Επίσης, είπε ότι έκαναν μια ανασκόπηση της προόδου που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια και τέθηκε το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα.

Η στρατηγικής σημασίας σχέση που έχουμε οικοδομήσει, είπε ο κ. Φωκαϊδης, δεν είναι μόνο προς όφελος των εθνικών συμφερόντων αλλά και προς όφελος της διεθνούς κοινότητας για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Διαβάστε Επίσης