Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΝέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία το 2017, εξήγγειλε ο “υπουργός” υγείας

Νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία το 2017, εξήγγειλε ο “υπουργός” υγείας

-

του νέου νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία ανακοίνωσε ο “υπουργός” υγείας, Φαίζ Σουτσιούογλου, εξαγγέλλοντας ότι ο θεμέλιος λίθος θα τεθεί το πρώτο τετράμηνο του 2017.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Σουτσιούογλου ανέφερε ότι έγιναν οι απαραίτητες διεργασίες και μέχρι τις προσεχείς αργίες (της Γιορτής των Θυσιών), θα ολοκληρωθεί η οριοθέτηση της περιοχής όπου θα ανεγερθεί το«νοσοκομείο που βρίσκεται πίσω από τις εγκαταστάσεις του “Μπαϊράκ” μεταξύ Λευκωσίας και Χαμίτ Μανδρών.

Το νέο νοσοκομείο θα κοστίσει 350 εκ. ΤΛ (116.6 εκ. ευρώ) και θα έχει δυναμικότητα 700 κλινών. Στην επιτροπή που θα μεταβεί στα κατεχόμενα από την Τουρκία θα περιλαμβάνονται ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, αρμόδιος για Κυπριακές υποθέσεις, Τουγρούλ Τουρκές και ο Υπουργός Υγείας, Ρετζιέπ Άκνταα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του “υπουργείου” υγείας, ο κ. Σουτσιούογλου επιθεώρησε ο ίδιος την έκταση όπου θα χτιστεί το νέο νοσοκομείο και δήλωσε ότι μετά το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, αυτό θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο υποδομής.

Διαβάστε Επίσης