Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΤο ΑΚΕΛ καλεί τον Αναστασιάδη να είναι συνεπής στη συμφωνημένη βάση λύσης...

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Αναστασιάδη να είναι συνεπής στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού

-

Το αποτέλεσμα των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη μέσα στο Σεπτέμβρη, εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον της διαπραγμάτευσης και την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

«Σ’ αυτό το κρίσιμο στάδιο που διερχόμαστε, τονίζει ο Στ. Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να είναι συνεπής στη συμϕωνημένη βάση λύσης. Καλείται, επίσης, να δείξει ρεαλισμό που να στηρίζεται στις αρχές λύσης του Κυπριακού τις οποίες η ελληνοκυπριακή πλευρά εδώ και καιρό έχει καθορίσει.

»Από την άλλη, οι πολιτικές δυνάμεις με τη στάση και τη συμπεριϕορά τους καλούνται να συνδράμουν στην επικράτηση ενός κλίματος ορθολογισμού μακριά από ακρότητες, ϕανατισμό και εκατέρωθεν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς που θα θρυμματίσουν το εσωτερικό μέτωπο, γεγονός επιζήμιο για τον τόπο μας. Με την ολοκλήρωση της παρούσας διαδικασίας, στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι πολιτικές δυνάμεις αϕού πλήρως ενημερωθούν από τον Πρόεδρο, θα μπορούν να κρίνουν και να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης».

Ταυτόχρονα το ΑΚΕΛ διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει με πατριωτισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα να πολιτεύεται στο Κυπριακό καθοδηγούμενο από τις διαχρονικές θέσεις του για ανατροπή του σημερινού απαράδεκτου και επικίνδυνου στάτους κβο».

Αυτές οι θέσεις, τονίζει ο Στ. Στεφάνου, προνοούν για λύση που να απελευθερώνει και να επανενώνει την Κύπρο και το λαό μας στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Διαβάστε Επίσης